90χρονη έδωσε σε απατεώνες μέχρι και χρυσές λίρες

90χρονη έδωσε σε απατεώνες μέχρι και χρυσές λίρες

Την ξεγέλασαν για δήθεν χειρουργείο της κόρης της

Ότι χρήματα είχε στο σπίτι, χρυσαφικά, αλλά και αρκετές χρυσές λίρες, έχασε μια 90χρονη γυναίκα στην Καλαμάτα, όταν έπεσε θύμα της γνωστής απάτης με το δήθεν σοβαρό τραυματισμό συγγενικού προσώπου.

Ωστόσο, ο «εισπράκτορας» έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας, αλλά τα λεφτά και τα χρυσαφικά είχαν «κάνει φτερά».

Μέχρι και λίρες

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη. Νωρίς το πρωί η 90χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσποιήθηκε ότι είναι χειρουργός ορθοπεδικός και πως η κόρη της πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Ζήτησε λοιπόν άμεσα χρήματα, ως προκαταβολή εξόδων, για την πραγματοποίηση του χειρουργείου.

Την έπεισε να βάλει μέσα σε νάιλον τσάντα ότι αξίας είχε στο σπίτι και να τα πετάξει από το μπαλκόνι σε άνθρωπο που θα περίμενε. Δυστυχώς, η γυναίκα έβαλε μέσα στην τσάντα το ποσό των 150 ευρώ, χρυσαφικά άγνωστης αξίας, αλλά  και 26 χρυσές λίρες και τις πέταξε από το μπαλκόνι στον άνθρωπο που είδε από κάτω!

Γρήγορα βέβαια η 90χρονη και η οικογένειά της διαπίστωσαν πως όλα ήταν μια απάτη και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας από τα στοιχεία που συγκέντρωσε και την έρευνα που έκανε, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καλαμάτα έφτασε στα ίχνη ενός 22χρονου Αιγύπτιου, τον οποίο στη συνέχεια αναγνώρισε ανεπιφύλακτα και η 90χρονη πως είναι ο άντρας που παρέλαβε την τσάντα που πέταξε από το μπαλκόνι.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε χώρο που διέμενε ο νεαρός Αιγύπτιος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ, το οποίο εκτιμάται πως είναι η αμοιβή του για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως «εισπράκτορας».

O 22χρονος ήταν και παράνομος στη χώρα.

Β.Β.