Αυξήθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις τουριστικών μονάδων στη Μεσσηνία το τελευταίο εξάμηνο

Αυξήθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις τουριστικών μονάδων στη Μεσσηνία το τελευταίο εξάμηνο

Αγγελίες πώλησης 60 καταλυμάτων σε μια και μόνο ιστοσελίδα

Χέρια φαίνεται πως θα αλλάξουν πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στη Μεσσηνία, με τις πωλήσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία, να αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Η αύξηση των λειτουργικών και φορολογικών εξόδων, η περιορισμένη τουριστική περίοδος στην περιοχή μας, αλλά και η μείωση της τουριστικής κίνησης πέρυσι και φέτος, φαίνεται πως έχουν οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες στην απόφαση να πουλήσουν τις τουριστικές τους μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο σε μία ιστοσελίδα με αγγελίες ακινήτων, από 50 οι αγγελίες για πωλήσεις ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στη Μεσσηνία που ήταν στο τέλος του 2023, μέσα σε ένα εξάμηνο αυξήθηκαν σε 60, δηλαδή αύξηση κατά 20%!

Αυξήθηκαν

Στη γνωστή ιστοσελίδα «spitogatos» χθες δημοσιεύονταν 60 αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, κυρίως στη Μάνη κι άλλες βασικές τουριστικές περιοχές του νομού, όπως η Πύλος, η Κορώνη και τα παράλια της Μεσσήνης. Κάποιες, μάλιστα, τουριστικές μονάδες είναι και αρκετά μεγάλες.

Αγοραπωλησίες ξενοδοχείων πάντα γίνονταν, αλλά ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τόση μεγάλη διαθεσιμότητα μονάδων για πώληση σε ιστοσελίδες αγγελιών και, μάλιστα, όλων των κατηγοριών.

Το ζήτημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν υπολογίσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος τουριστικών μονάδων που είναι προς πώληση δεν αναρτώνται σε ιστοσελίδες αγγελιών και πωλούνται μέσω μεσιτικών γραφείων ή προσωπικών γνωριμιών.

Ακριβά και φθηνά

Η ιστοσελίδα «spitogatos», όπως  προαναφέραμε, χθες φιλοξενούσε συνολικά 60 αγγελίες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στη Μεσσηνία που έχουν τεθεί από τους ιδιοκτήτες τους για πώληση.

Το ακριβότερο και μεγαλύτερο είχε τιμή πώλησης 7 εκατομμύρια ευρώ και το φθηνότερο 250.000 ευρώ.

Το ακριβότερο βρίσκεται στην περιοχή της Μεθώνης και είναι επιπλωμένο ξενοδοχείο με συνολική επιφάνεια 2500 τ.μ. και 50 δωμάτια. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει αναρτήσει αγγελία πώλησης από το Σεπτέμβριο του 2023

Το αμέσως επόμενο είναι ξενοδοχείο στη Στούπα της Μάνης, 1.250 τ.μ., με 30 δωμάτια, που έχει τιμή πώλησης 4 εκατ. ευρώ, ενώ η αγγελία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα από τον Οκτώβριο του 2023.

Το φθηνότερο που πωλείται είναι ξενοδοχείο υπό κατασκευή, 1.287 τ.μ., στην περιοχή της Κορώνης, με τιμή 250.000 ευρώ, και η αγγελία έχει αναρτηθεί από τον Οκτώβριο του 2022.

Της Βίκυς Βετουλάκη