Αίτημα Θ. Βασιλόπουλου για επαναφορά των ευνοϊκών διατάξεων ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ

Αίτημα Θ. Βασιλόπουλου για επαναφορά των ευνοϊκών διατάξεων ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρό της, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου συνολικά η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει την επαναφορά των διατάξεων ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ του Ν. 4611/2019.

Πρόκειται για θέμα που απασχολεί το σύνολο των Δήμων της χώρας και σχετίζεται με βεβαιωμένες οφειλές πολιτών προς τους ΟΤΑ. Το θέμα των οφειλών προς τους ΟΤΑ και της ανάγκης να ενεργοποιηθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις, τέθηκε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου χθες στην Τρίπολη.

Στην επιστολή του ο κ. Βασιλόπουλος ζητά από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ την παρέμβασή του προς τους αρμόδιους υπουργούς για την επαναφορά σε ισχύ των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου 4611/2019, για το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών, ή τη δυνατότητα της εφάπαξ καταβολής της οφειλής με απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων, ώστε οι οφειλέτες των Δήμων να μπορέσουν να κάνουν χρήση αυτών και να μη βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, στη λήψη των οποίων θα προβούν οι υπηρεσίες των Δήμων σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.