Αίτηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά έργα

Αίτηση χρηματοδότησης μέσω  ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά έργα

Έγκριση του οριστικού πρακτικού του διαγωνισμού καθαρισμού ρεμάτων στην ΠΕ Μεσσηνίας

Δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου.

Μιλώντας για τα θέματα που συζητήθηκαν, ο πρόεδρός της και αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Να σταθώ στην εκτός ημερησίας διατάξεως έγκριση του οριστικού πρακτικού του διαγωνισμού καθαρισμού ρεμάτων στην ΠΕ Μεσσηνίας. Ο καθαρισμός ρεμάτων και για λόγους περιβαλλοντικούς και για λόγους προστασίας από πιθανές πλημμύρες ή καταστροφές, εν όψει και ενός καλοκαιριού που ελπίζουμε να είναι χωρίς πυρκαγιές, καθώς και της επόμενης χειμερινής περιόδου, είναι απαραίτητος και εγκρίθηκε άμεσα, ώστε να προλάβουμε ακόμη και αυτές τις λίγες μέρες μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης, προχωρήσαμε διαγωνισμούς σε μία σειρά έργων όπως στον οικισμό Ραψομμάτη που έχει να κάνει με τη διαχείριση του νερού. Ακόμη, υπάρχουν έργα στα οποία προσπαθούμε να μειώσουμε τις παρατάσεις, όπως η επέμβαση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ στο Μακρύσι Αρκαδίας και, βεβαίως, το περιβαλλοντικό πάρκο στην Κόρινθο.

Το σημαντικότερο θέμα ήταν η απόφασή μας να υποβάλουμε αίτηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, της τάξεως των 6,5 εκατ. ευρώ, για αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχουν ώριμες μελέτες, όπως στην περιοχή του Λουτρακίου και στη Μεσσήνη».