Ακαθάριστα οικόπεδα: Παράταση έως 20 Ιουλίου ζητούν οι ιδιοκτήτες

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παράταση έως 20 Ιουλίου  ζητούν οι ιδιοκτήτες

Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ προς τους αρμόδιους υπουργούς

Νέα παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Βασίλη Κικίλια.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων σχετικά με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας για ακίνητα κοντά και μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Η επιστολή για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Την παράταση όλων των ισχυουσών προθεσμιών τουλάχιστον μέχρι την 20ή Ιουλίου 2024, τον περιορισμό του προστίμου μη υποβολής δήλωσης καθαρισμού στο ποσό των 100 ευρώ, τη μη επιβολή του απαράδεκτου προστίμου των 1.000 ευρώ ή την άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης χωρίς προηγούμενη έγγραφη ατομική ειδοποίηση του κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδου από τον οικείο Δήμο και την άμεση λειτουργία της πλατφόρμας του ΥΠΕΝ για τα κτήρια εντός δασικών περιοχών, ζήτησε μεταξύ άλλων η ΠΟΜΙΔΑ με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Βασίλη Κικίλια.