Ανάδειξη του ιστορικού νερόμυλου στο Δεσύλλα

Ανάδειξη του ιστορικού  νερόμυλου στο Δεσύλλα

Η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα συνεχίζει τις ουσιαστικές δράσεις της

Για άλλη μια φορά η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός, καθώς από το Σεπτέμβριο του 2022 που δημιουργήθηκε έχει ολοκληρώσει διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες που ομορφαίνουν και αναδεικνύουν την περιοχή.

Ο νερόμυλος

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο νερόμυλος στου Δεσύλλα, που είναι ένα ιστορικό κτήριο για το χωριό. Κι όπως τονίζει η ομάδα είναι «ένα κτήριο σημείο αναφοράς για τον τόπο και με πολλές αναμνήσεις για όλους μας».

Η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα πήρε την πρωτοβουλία να καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος του νερόμυλου από τα αγριόχορτα, με σκοπό να αναδειχθεί η αρχιτεκτονική του κτηρίου, να γίνει προσβάσιμο για να το επισκεφθεί ένας επισκέπτης, αλλά ταυτόχρονα να είναι ασφαλές σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο νερόμυλος διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και φέρεται να κτίστηκε το πρώτο μισό του 20ού αιώνα και με καμάρες από τη Ρωμαϊκή Εποχή.

Ανάδειξη της περιοχής

Οι φωτογραφίες της ομάδας για το πώς ήταν πριν ο χώρος και πώς έγινε από τους εθελοντές «μιλούν» μόνες τους. Τώρα, μπορεί κάποιος να τον επισκεφθεί και να θαυμάσει τόσο την αρχιτεκτονική του όσο και τον εξοπλισμό του, που διατηρείται ακόμα.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα ευχαριστεί θερμά τους: Δημήτρη Σιαμπάνη, Νικόλαο Γκρόγκο, Νίκο Αντωνόπουλο, Ντίνο Οικονομίδη, Χριστίνα Σακελλαριάδη, Ελένη Αντωνοπούλου και Γεώργιο Κρεμμυδά.

Υπόσχεται, δε, ότι όλοι οι εθελοντές θα συνεχίσουν δυναμικά και μεθοδικά να εργάζονται για την ανάδειξη του χωριού.

Της Βίκυς Βετουλάκη