Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες (7/6) βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα. Η νέα και η παλαιά εθνική οδός έκλεισαν για ώρες με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές χιλιομέτρων.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Πώς γίνεται η κυκλοφορία
Οπως αναφέρει η Ολυμπία Οδός, ανοιχτή είναι η κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος του Ισθμού.
Η κυκλοφορία προς Πάτρα γίνεται μέσω κόμβου Λουτρακίου και επανείσοδο στον κόμβο Επιδαύρου

Νωρίτερα αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέττας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, έκλεισαν τα διόδια Καλαμακίου, ενώ έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Γέφυρα του Κόμβου Λουτρακίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, λόγω του περιστατικού υπήρξε αυξημένη κίνηση πριν τα διόδια Καλαμακίου. Εξαιτίας της ανατροπής του βυτιοφόρου πολλά οχήματα ήταν ακινητοποιημένα.

Εστάλη μάλιστα μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, μέσω του οποίου παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Τρομακτική έκρηξη μπροστά στην κάμερα
Ο ρεπόρτερ του Korinthostv.gr βρέθηκε στο σημείο όπου ανετράπη το βυτιοφόρο και συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ο Γιάννης Στεφανής υπογράμμισε πως στο σημείο όπου βρισκόταν υπήρχε ένα αυλάκι, στο οποίο κυλούσαν τα καύσιμα από το βυτιοφόρο. Ελάχιστα λεπτά μετά σημειώνεται μια τρομακτική έκρηξη.
Δείτε το στιγμιότυπο στο βίντεο που ακολουθεί:

real.gr