Ανεβαίνει ο πολιτικός πυρετός των ευρωεκλογών και στη Μεσσηνία

Ανεβαίνει ο πολιτικός πυρετός  των ευρωεκλογών και στη Μεσσηνία

Συνεχείς επισκέψεις υποψήφιων

Ανεβαίνει ο πολιτικός πυρετός εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με σειρά ανοικτών πολιτικών εκδηλώσεων κομμάτων και υποψήφιων ευρωβουλευτών και ευρωβουλευτριών, οι οποίες και θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά της Ν.Δ., εκτός από τον… πονοκέφαλο του ποσοστού που θα σημειώσει την ερχόμενη Κυριακή πανελλαδικά, αλλά και στη Μεσσηνία, μείζον θέμα είναι και η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Θα βάλει πλάτη στην προσπάθεια του κόμματός του να πετύχει τους στόχους του στην ευρωκάλπη;

Αυτό το οποίο διαφαίνεται από τη μέχρι τώρα στάση του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού είναι ότι δε διατηρεί και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.

Είναι γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έχει εκφράσει τις ενστάσεις του για τους χειρισμούς του Μαξίμου στα ελληνοτουρκικά και άλλους τομείς της εξωτερικής πολιτικής. Έχει αφήσει, επίσης, δημόσιες αιχμές για το ζήτημα των υποκλοπών, ενώ έχει εκφράσει την αντίθεσή του για τη στροφή της Ν.Δ. προς το πολιτικό κέντρο, αλλά και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς δεν έχει παραστεί σε καμία εκδήλωση της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, με τα ερωτηματικά να πληθαίνουν και για την παρουσία του στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας.

Εκτός από τη Ν.Δ. και τα… προβλήματά της, και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιδιώκει το μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό στη Μεσσηνία. Με βάση τις διασπάσεις και τις αναταραχές εντός της Κουμουνδούρου από την παραίτηση Τσίπρα και έπειτα, μια τέτοια καταγραφή θα θεωρηθεί τεράστια επιτυχία.

Πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας τις προηγούμενες μέρες από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, δήλωσε αρκετά αισιόδοξος.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει θέσει ως στόχο την κατάληψη της δεύτερης θέσης – σε πανελλαδικό επίπεδο- που θα ορίσει το κόμμα, όπως εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη, ως ρυθμιστή των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά.

Το ΚΚΕ έχει ως στόχο να συνεχίσει την άνοδο στα εκλογικά του ποσοστά, όπως κάνει σε όλες τις εκλογικές μάχες των τελευταίων ετών.

Τέλος, για τη Νέα Αριστερά οι επερχόμενες εκλογές θα αποτελέσουν την πρώτη καταγραφή, καθώς πρόκειται για έναν σχηματισμό που μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής. Στόχος του κόμματος είναι να ξεπεράσει το 3%, προκειμένου να εκλέξει ευρωβουλευτή και να διαθέτει παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ για τη Μεσσηνία, λόγω και της παρουσίας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Χαρίτση, τα στελέχη πιστεύουν ότι το κόμμα τους θα σημειώσει ένα καλό ποσοστό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τον προεκλογικό αγώνα στη Μεσσηνία θα κλείσει ο Αλέξης Χαρίτσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεσσήνιοι ευρωβουλευτές

Να υπενθυμίσουμε ότι αν και η Μεσσηνία διαθέτει και διέθετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο πλήθος υπουργών, αλλά και πρωθυπουργό, στο Ευρωκοινοβούλιο η παρουσία της είναι ισχνή. Μόλις τρεις πολιτικοί έχουν διαβεί τις πύλες του. Πρώτος ήταν ο Γιάννης Μπούτος την περίοδο 1984-1989, ο Κώστας Κουλουριάνος (1999-2004) και ο Αντώνης Σαμαράς (2004-2007).

Τέλος, για όσους… αγαπούν τις συγκρίσεις, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο ευρωεκλογών στη Μεσσηνία, για να μπορείτε την ερχόμενη Κυριακή να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…

Α.Π.