Αντιδράσεις από τους Συλλόγους Εστίασης για το σερβιριζόμενο καφέ

Αντιδράσεις από τους Συλλόγους Εστίασης για το σερβιριζόμενο καφέ

Έντονα αντέδρασαν στη Μεσσηνία, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας στις ανακοινώσεις επαναφοράς του ΦΠΑ 24% σε σερβιριζόμενο καφέ και ροφήματα.

Και οι δύο σύλλογοι με ανακοινώσεις τους, καυτηριάζουν την απόφαση και ζητούν να αρθεί το άδικο όπως το χαρακτηρίζουν μέτρο.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ο καφές στο καφενείο θεωρείται πολυτέλεια. H φθηνή διασκέδαση των Ελλήνων μπαίνει και αυτή στο άρμα της ακρίβειας. Η μέση τιμή των 4,00 ευρώ στα καφέ μάλλον γίνεται ανάμνηση. Αφού στα 4,00 ευρώ με 24% ΦΠΑ το 1,00 πάει κατευθείαν στο κράτος. Το δεύτερο ευρώ πάει στο νέο φορολογικό και μένουν 2,00 να καλύψεις όλες τις υποχρεώσεις, ενοίκιο, ενέργεια, προμήθειες. Αν περισσέψει κάτι κάνεις το σταυρό σου να φτάσει να ταΐσεις και την οικογένειά σου».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, τονίζει:

«Αδιανόητο κι όμως συμβαίνει. Ποιος νοήμων νους  το σκαρφίστηκε και  τι σόι λογική είναι αυτή; Αυτή τη διαφοροποίηση μεταξύ take-away/delivery και σερβιριζόμενου, μπορεί επιτέλους κάποιος να τη δικαιολογήσει με λογικά επιχειρήματα; Μετά από όλα αυτά θεωρούμε πως δεν θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι αυτή η διάκριση μπορεί να βασίζεται στο γεγονός ότι το 80% περίπου των take away/delivery επιχειρήσεων είναι καταστήματα μεγάλων αλυσίδων με μεγάλα συμφέροντα, με τα οποία δεν θέλετε να έρθετε σε σύγκρουση και τους προσφέρετε «ομπρέλα προστασίας».