Αντιδράσεις για διώξεις δύο προέδρων του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αντιδράσεις για διώξεις δύο προέδρων του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε καταγγελία προέβησαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας αναφορικά με τις διώξεις των δύο προέδρων του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που συμμετείχαν ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος, απαιτώντας την απαλλαγή τους.

Σύμφωνα με το Σωματείο Συνταξιούχων: «Στις δικαστικές αίθουσες στέλνουν δύο προέδρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την Τρίτη 18/6/2024, γιατί έπραξαν το αυτονόητο! Ψήφισαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου την πρόταση του διοικητή να δοθούν οι χρηματικές αποζημιώσεις σε εργαζομένους που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για περικοπές στους μισθούς τους και δικαιώθηκαν πρωτόδικα. Πρόκειται για ξεκάθαρη απόπειρα να κατασταλεί κάθε προσπάθεια παρόμοιας οικονομικής αξίωσης από τους εργαζομένους.

Καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξης των εργαζομένων και απαιτούμε από τον εισαγγελέα να ανακαλέσει την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος όλου του Δ.Σ. του νοσοκομείου και ιδιαίτερα των δύο προέδρων, που ως  εκλεγμένοι εκπρόσωποι από το σύνολο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, δεν ασκούσαν διοίκηση, αλλά ήταν το μάτι και το αφτί των εργαζομένων εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, με σκοπό τη υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».

Το δε Συνδικάτο Υπαλλήλων σχολιάζει πως «πρόκειται για βιομηχανία διώξεων με σκοπό να αποτρέψουν τους εργαζομένους να προσφεύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικούν με κάθε τρόπο χρήματα, από τις άδικες περικοπές που έχουν υποστεί».