Αόριστες απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή

Αόριστες απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή

Η παράταξη Τζαμουράνη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Για τα ζητήματα που έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Τετάρτη, όπως τον κίνδυνο λειψυδρίας και τις ενέργειες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, τη μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Θουρία, τις υπέρογκες προσαυξήσεις στους οφειλέτες, τα ΚΔΑΠ που πρέπει να υποδεχτούν περισσότερα παιδιά, τα συσσωρευμένα χρέη της Φάρις, ενημερώνει, με το δικό της σχολιασμό, η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Καλαμάτα­-META» με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη.

Όπως επισημαίνει, για όλα αυτά τα σοβαρά για τους δημότες ζητήματα, οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής ήταν αόριστες αλλά και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ειδικότερα, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν τις εξής ερωτήσεις:

Ο επικεφαλής της παράταξής μας “ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ” Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε ενημέρωση για το σταματημένο πριν το Πάσχα έργο της αναδιάταξης-ανάπλασης στην πλατεία και την οδό 23ης Μαρτίου.

Επιπλέον ρώτησε γιατί δεν έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίηση της έκτασης που παραχωρήθηκε στο Δήμο, μετά από μεγάλο αγώνα κατοίκων αλλά και της δημοτικής αρχής του κ. Νίκα, στη δυτική παραλία Καλαμάτας. Ακόμα ρώτησε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υπόθεση της προσφυγής κατοίκων εναντίον της απόφασης του Δήμου (2017) να διαπλατύνει τα πεζοδρόμια του δρόμου από Ξ/Ν Φιλοξένια έως Ξ/Ν Φωτεινή.

Ο δημοτικός μας σύμβουλος, Σπύρος Χανδρινός, ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο γιατί δεν εφαρμόζεται η από το 2022 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι τη Θουρία, ώστε να εξυπηρετείται ο νεανικός πληθυσμός για τις μετακινήσεις του στα σχολεία και στα φροντιστήρια, για τις μετακινήσεις για τα θαλάσσια μπάνια, για τις μεταφορές των εργαζομένων των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά να ενισχυθεί και η αποκέντρωση.

Η δημοτική σύμβουλος  Ευγενία Κούβελα, έκανε αναφορά για την πρόληψη της λειψυδρίας στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα μίλησε για τις γεωτρήσεις που έχουν ξεκινήσει χωρίς όμως συνεννόηση με τις κοινότητες, στις μεγάλες διαρροές του δικτύου υδροδότησης, στη δεξαμενή στον Άγιο Φλώρο που έχει εξαγγελθεί αλλεπάλληλες φορές αλλά δεν έχει προχωρήσει, στη μη προώθηση προμελετών για την κατασκευή φράγματος στον Ταΰγετο και για ύδρευση σε περίπτωση λειψυδρίας και για άρδευση.

Το θέμα των προστίμων και των παλιών οφειλών έθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος, Βασίλης Κανάκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Τσιγαρίδης έθεσε το ζήτημα που απασχολεί πολλές οικογένειες τώρα που ολοκληρώθηκε το σχολικό έτος και πρέπει τα παιδιά να απασχολούνται όσο οι γονείς εργάζονται. Είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου να υποδεχθούν περισσότερα παιδιά και κάλεσε τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανάγκης άρδευσης των καλλιεργειών και στην αξιοποίηση της αρδευτικής γεώτρησης στη Σπερχογεία.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Φάριος, Γιώργος Σωφρονάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου έτους της δημοτικής επιχείρησης επεσήμανε ότι ενώ το οικονομικό έτος έκλεισε με θετικό πρόσημο, η Φάρις συνεχίζει να μεταφέρει συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, γεγονός που δημιουργεί επισφάλειες στη βιωσιμότητα της επιχείρησης αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.