Από την κίνηση στα ΚΤΕΛ άρχισε να… μυρίζει αποχή

Από την κίνηση στα ΚΤΕΛ  άρχισε να… μυρίζει αποχή

Μειωμένη και… χαλαρή φαίνεται πως θα είναι, δυστυχώς, η συμμετοχή του κόσμου στις αυριανές ευρωεκλογές και οι πρώτες ενδείξεις έρχονται από τις αναφορές για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών.

Η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι από χθες (αυτό που θα λέγαμε) συνηθισμένη, με κάποια έκτακτα δρομολόγια, όπως όμως συμβαίνει και με άλλες καλοκαιρινές Παρασκευές!

Ίδια μηνύματα έρχονται και από το σταθμό των λεωφορείων στον Κηφισό.

Χαλαρά πράγματα
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Γιάννης Κάντζας, «τα πράγματα είναι χλιαρά» και έχουν μπει κάποια έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα, αλλά όχι πολλά, όπως ξέρουμε να γίνεται σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Είναι σαν μια συνηθισμένη καλοκαιρινή Παρασκευή. Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μειωμένο εισιτήριο για τους ετεροδημότες κατά 25% μέχρι και την Τρίτη, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κάθοδος εκλογέων», σχολίασε ο κ. Κάντζας.

Εκτός αν έρθουν με αυτοκίνητο
Σύμφωνα και με τα γενικότερα στοιχεία, η κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων με τα οποία θα μεταβούν οι ετεροδημότες που επιλέγουν τα ΚΤΕΛ, προκειμένου να πάνε αύριο να ψηφίσουν στους τόπους τους, είναι με τα έως τώρα δεδομένα μειωμένη κατά 20% σε σχέση με τις εκλογές του 2023.

Από χθες Παρασκευή και για 48 ώρες, μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών, θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα μεταφέρονται οι ψηφοφόροι στους Δήμους όπου ανήκουν.

Πάντως, σε σχέση με τις καθημερινές, η κίνηση από τα ΚΤΕΛ Αττικής θα είναι αυξημένη κατά 15-20%. Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή είχαν προγραμματισθεί να φύγουν από τον Κηφισό 220 προγραμματισμένα δρομολόγια με εμβόλιμα 60-80 έκτακτα, ενώ από τα Λιόσια θα γίνονταν περισσότερα από 100 αναχωρήσεις.

Λίγα περισσότερα δρομολόγια αναμένεται να γίνονταν σήμερα Σάββατο, με τους αρμοδίους να «βάζουν» άλλα 80 έκτακτα δρομολόγια για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων που ίσως σπεύσουν την τελευταία στιγμή για να πάνε στους Δήμους όπου ανήκουν, προκειμένου να ρίξουν την ψήφο τους.

Την «ανατροπή» στη μεγάλη αποχή που προβλέπουν κάποιοι, μπορεί να κάνουν μόνο ετεροδημότες οι οποίοι θα ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για την ημέρα των ευρωεκλογών.

Της Βίκυς Βετουλάκη