Άρπαξε 42.000 ευρώ από εταιρεία Πληροφορικής προφασιζόμενος υπάλληλο της Περιφέρειας

Άρπαξε 42.000 ευρώ από εταιρεία Πληροφορικής προφασιζόμενος υπάλληλο της Περιφέρειας

26χρονος δράστης τους έπεισε να κάνουν μεταφορές σε 8 λογαριασμούς

Άλλη μια μεγάλη απάτη σε βάρος επιχειρηματιών της Καλαμάτας αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία, η οποία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον 26χρονο ο οποίος μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών άρπαξε σημαντικό χρηματικό ποσό από τραπεζικό λογαριασμό.

Η απάτη συνέβη τον Απρίλιο και ο επιτήδειος κατάφερε να πείσει υπεύθυνο εταιρείας Πληροφορικής πως ήταν ο αρμόδιος υπάλληλος πληρωμών ενταλμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου από τα Μέγαρα Αττικής για απάτη. 

Άρπαξε 42.000 ευρώ

Στις 8 Απριλίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εταιρεία άγνωστος, ο οποίος συστήθηκε ως υπεύθυνος πληρωμών ενταλμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στη συνέχεια στην Αστυνομία ο 67χρονος εκπρόσωπος και διαχειριστής της εταιρείας, με την αιτιολογία της δήθεν πληρωμής υποχρεώσεων προς την εταιρεία, ο άγνωστος τον έπεισε να μπει και να συνδεθεί ηλεκτρονικά στον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό. Στη συνέχεια, παραπλανώντας τον, ο δράστης με οδηγίες που του έδινε απέστειλε σε διαφορετικούς λογαριασμούς 42.000 ευρώ!

Σε οκτώ λογαριασμούς

Λίγη ώρα μετά αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για απάτη και προχώρησαν σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Από την έρευνα της Αστυνομίας και την προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι δράστης της απάτης είναι ένας 26χρονος από τα Μέγαρα Αττικής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Της Βίκυς Βετουλάκη