Αθανάσιος Αρτεμίσιος: «Πάντα θέλω μέσα από τη δουλειά μου να περνάω μηνύματα»

Αθανάσιος Αρτεμίσιος: «Πάντα θέλω μέσα  από τη δουλειά μου να περνάω μηνύματα»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Περιπλανήσεις» στο χώρο τέχνης Α49

Συνεχίζεται η δραστηριότητα του χώρου τέχνης Α49 στο κέντρο της Καλαμάτας με πραγματοποίηση εκθέσεων οι οποίες φέρνουν στο φως σημαντικούς Μεσσήνιους καλλιτέχνες, κάνοντας ευρύτερα γνωστό το έργο τους.

Μια τέτοια έκθεση είναι και αυτή που φιλοξενεί τούτη την περίοδο με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του εικαστικού Αθανάσιου Αρτεμίσιου, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο οποίο διαβιεί.

Τα εγκαίνια της παραπάνω έκθεσης, με τίτλο «Περιπλανήσεις», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, και το «Θ» βρέθηκε στο χώρο, όπου ο καλλιτέχνης μάς παρουσίασε τη δική του οπτική γύρω από την Τέχνη του.

Αναφερόμενος στις εικαστικές επιλογές του, ο κ. Αρτεμίσιος εξήγησε: «Κινούμαι στον εξπρεσιονισμό και την εννοιολογική τέχνη. Η έκφραση της χειρονομίας, η σύνθεση των χρωμάτων, οι εγκαταστάσεις με διάφορα υλικά είναι εκείνα τα στοιχεία μέσα από τα οποία θέλω να εκφράσω συναισθήματα αλλά και μηνύματα».

Παρότρυνε, δε, το κοινό της πόλης που θα φθάσει στο χώρο για να γνωρίσει από κοντά το έργο του, λέγοντας: «Αφεθείτε και αφήστε τη φαντασία να σας ταξιδέψει στη μαγεία της Τέχνης».

Για τον κ. Αρτεμίσιο (ο οποίος έχει διδαχθεί σχέδιο δίπλα στο γλύπτη Χρήστο Ρηγανά, τον οποίο χαρακτηρίζει ένα μεγάλο γλύπτη της Μεσσηνίας και της Ελλάδας, ενώ έχει μαθητεία δίπλα στον Γαλλο-Ελβετό καλλιτέχνη Robert Tanner, από τον οποίο διδάχθηκε χρώμα και σύνθεση), τα ζωγραφικά του κομμάτια έχουν να κάνουν με μια πτυχή του εξπρεσιονισμού που αφορά στη χειρονομία και την έκφρασή της, καθώς και τη σύνθεση των χρωμάτων.

Μιλώντας για τα υπόλοιπα έργα του, σημείωσε: «Είναι μινιμαλιστικές κατασκευές με διάφορα υλικά που φέρουν καθένα από αυτά ένα συμβολισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσής μας σήμερα».

Μιλώντας για την τέχνη του ως μέσο έκφρασης, ανέφερε: «Πάντα θέλω μέσα από τη δουλειά μου να περνάω κάποια μηνύματα. Η ζωγραφική δεν είναι μόνον για να διακοσμεί τοίχους, αλλά να έχει κι ένα βαθύτερο νόημα μέσα από την αφαιρετική του διάσταση».

Χρ.Μ.

*Η έκθεση «Περιπλανήσεις» θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τα τέλη Ιουλίου.