Δ.Σ. Μεσσήνης: Αποχώρησε ξανά η μειοψηφία, με το δήμαρχο να αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά…

Δ.Σ. Μεσσήνης: Αποχώρησε ξανά η μειοψηφία, με το δήμαρχο να αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά…

Η 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τη μειοψηφία να παραμένει πιστή στην απόφασή της και να αποχωρεί διαμαρτυρόμενη για την έλλειψη χώρου.

Πριν από την αποχώρηση, ο Γιώργος Αθανασόπουλος ενημέρωσε για τις φωτιές σε Πεταλίδι και Αριστοδήμειο, όπου η καθεμία έκαψε 13 στρέμματα με ελαιόδεντρα, καθώς και για τη μεγαλύτερη τις προηγούμενες μέρες στο Νεοχώρι. Όπως είπε, μίλησε για το ζήτημα για να υπάρξει εγρήγορση αλλά και ευαισθητοποίηση από όλους τους εμπλεκομένους, ενώ ευχαρίστησε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και όσους συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Εκτίμησε δε, ότι το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο.

Έπειτα ο κ. Αθανασόπουλος θέλησε να εκφράσει τη χαρά του για την τοποθέτηση ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στην Αίπεια. Αυτό θα είναι για 3 μήνες πιλοτικά, αλλά η Δημοτική Αρχή θα πιέσει για να παραμείνει μόνιμα.

Κλείνοντας κι αυτό το θέμα, ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Υγείας και ειδικά τον υπουργό, καθώς και την ηγεσία του ΕΚΑΒ, που αποδέχτηκαν το πάγιο αίτημα της περιοχής.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, που εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται το θέμα της πυροπροστασίας και των φωτιών, ενώ πρόσθεσε ότι η πυροπροστασία πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει το Σώμα.

Μετά τα παραπάνω ενημέρωσε ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει, αφού δε βρέθηκε λύση στο ζήτημα του χώρου, ενώ κατηγόρησε τον κ. Αθανασόπουλο ότι αυτός φταίει.

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης το λόγο πήρε ο Κώστας Μαλιώτης. Απευθυνόμενος στο δήμαρχο Μεσσήνης τον κατηγόρησε ότι βαφτίζει την αποτυχία επιτυχία, αφού η περιοχή της Αίπειας για 20 χρόνια δεν είχε ασθενοφόρο, ενώ σχολιάζοντας τις ευχαριστίες του δημάρχου για το ζήτημα, είπε ότι οι αρμόδιοι της κεντρικής εξουσίας δεν είναι ήρωες αλλά νεκροθάφτες.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε ότι κάνει προσπάθεια να βρει χώρο για τις μειοψηφίες, αλλά προτεραιότητα έχουν οι υπηρεσίες. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για εμμονή, αν και, όπως είπε, αναγνωρίζει το πρόβλημα.

Κι αφού αποχώρησαν και τα τελευταία μέλη της μειοψηφίας (πλην των μελών του προεδρείου), η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα 16 θέματα της ημερησίας διάταξης να ψηφίζονται σε μερικά λεπτά.
Π.Μπ.