Διαγωνισμός ανακύκλωσης για μαθητές – Δ. Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»

Διαγωνισμός ανακύκλωσης για μαθητές – Δ. Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω την ενεργή συμμετοχή των νέων μας σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης προς το περιβάλλον, αλλά και ένα βήμα προς την κυκλική οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν και έδειξαν το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του μεγάλου εκπαιδευτικού διαγωνισμού ανακύκλωσης στον οποίο έλαβαν μέρος 200 σχολεία της Περιφέρειας.

Ως γνωστόν, η ΤΕΧΑΝ, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το περασμένο Σάββατο έγινε η τελετή βράβευσης στην Καλαμάτα, όπου τιμήθηκαν για τις προσπάθειές τους τα σχολεία και οι μαθητές που διακρίθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πτωχός τόνισε ακόμη τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και ενθάρρυνε τους μαθητές να υιοθετήσουν αυτήν την προσέγγιση στην καθημερινότητά τους. «Προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργούμε ένα κέντρο κυκλικής οικονομίας και βιοοικονομίας στη Μεγαλόπολη, που θα φανεί πολύ χρήσιμο και σε εσάς και στις επόμενες γενιές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθη και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.