Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων 500 ωφελουμένων για κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων 500 ωφελουμένων  για κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση

Ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερομένους για συμμετοχή στην Πράξη «Ολοκληρωμένα προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης».

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα (2.200 ευρώ), που αφορά στην κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση, με στόχο το μετασχηματισμό του προσωπικού, απευθύνεται σε 500 ωφελουμένους από το Δήμο Οιχαλίας και έχει διάρκεια 440 ώρες.

«Η περιοχή έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα, με την προοπτική της αντιμετώπισης και του δημογραφικού προβλήματος να βρίσκεται στο επίκεντρο και το Δήμο μας να εκμεταλλεύεται όλα τα εργαλεία τα οποία παρέχονται σε αυτήν την κατεύθυνση», σημειώνει σχετικά η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 13/7/2024, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Η δε ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών είναι: https://arkadia.dek.gr/

Βασικές προϋποθέσεις

-Κάτοικοι Δήμου Οιχαλίας

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Τετάρτη κλιμάκιο, στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό, βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στο Μελιγαλά, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, ενημερώνοντας τους ενδιαφερομένους και παρέχοντας διευκρινίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ωφελούμενοι.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του προσωπικού υποβάλλονται αιτήσεις, αν οι ενδιαφερόμενοι δυσκολεύονται να προχωρήσουν στη διαδικασία.