Δήμος Τριφυλίας: Αλλαγή χώρου πανηγυριού Κυπαρισσίας στη Δημοτική Επιτροπή

Δήμος Τριφυλίας: Αλλαγή χώρου πανηγυριού  Κυπαρισσίας στη Δημοτική Επιτροπή

Συζητείται την Τρίτη η απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας

Η αλλαγή χώρου διεξαγωγής του πανηγυριού Κυπαρισσίας είναι ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, το οποίο και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που συγκαλείται για την Τρίτη στη 1.30 μετά το μεσημέρι.

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης έχουν ως εξής:

1) Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση δαπάνης για διοργάνωση Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 στα Φιλιατρά 2) Αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 240.990,57 ευρώ στην έγκριση της πρότασης του Δήμου από το Πράσινο Ταμείο με τίτλο: «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Τριφυλίας

3) Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για δαπάνη σύνδεσης Φωτοβολταϊκού Σταθμού καθώς και ορισμός υπολόγου

4) Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 106.788,47 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή & συντήρηση Αθλητικών εγκαταστάσεων»

5) Έγκριση της αρ. 16/2024 μελέτης με τίτλο «Επισκευή Σχολικών Κοινοτικού Καταστήματος Τ.Κ. Σελλά»

6) Λήψη απόφασης  επί εισήγησης για επιστροφή Δημοτικών τελών-Τ.Α.Π. αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού (ν.4830/2021 άρθρο 66)

7) Λήψη απόφασης σχετικά με την αρ. 18/2024 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας.

Τονίζεται πως σχετικά με την αλλαγή του χώρου του πανηγυριού Κυπαρισσίας οι απόψεις διίστανται στην πόλη, με άλλους να τη θεωρούν επιβεβλημένη για ανακούφιση των περιοίκων στους δρόμους που επί δεκαετίες διεξάγεται, καθώς και για αναβάθμιση και ανάπτυξή του, και άλλους να θεωρούν πως ενδεχόμενη μεταφορά του σε άλλο χώρο θα ισοδυναμεί «με ταφόπλακα».

Η.Γ.