Έντονη δράση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τον Ευκλή

Έντονη δράση  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τον Ευκλή

Εκτός από τα κυριακάτικα μονοήμερα, οι υπεύθυνοι του ορειβατικού τμήματος του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» έχουν ετοιμάσει εντυπωσιακά διήμερα και τριήμερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτά είναι:

Ιούλιος

Διήμερο (6 και 7): Πεζοπορία στο «Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών» και ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι του Ασωπού. Πρόκειται για ένα στενό πέρασμα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που σχηματίζουν οι πανύψηλες και κάθετες βουνοπλαγιές της Οiτης και του Καλλιδρόμου. Ένα φαράγγι που οδηγεί τα νερά της Ανατολικής Οίτης στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Διήμερο (13 και 14): Νυχτερινή ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου, τον Προφήτη Ηλία στα 2.407 μ. υψόμετρο, για να θαυμάσουν το «Φαινόμενο της Πυραμίδας».

Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο.

Αύγουστος

Τριήμερο (24 – 25 – 26): Μυθικός Όλυμπος, το βουνό των Θεών! Ανάβαση από τη θέση «Πριόνια» στον Όλυμπο και στο Οροπέδιο των Μουσών, με τελικούς προορισμούς την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.803 μ.) και τη Μεγάλη Τούμπα (2.801 μ.).

Ο Όλυμπος αποτελεί ορόσημο για τους λάτρεις του βουνού και της φύσης και, φυσικά, για όσους αγαπούν τις προκλήσεις!

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Απογευματινές ώρες στα τηλ. 27210 90627 και 697 425 2234 ή στο fb Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ και στο instagram efklis_pezoporikos_ kalamatas.