Εξιχνιάσεις και κλοπές στη Μεσσηνία από Ρομά

Εξιχνιάσεις και κλοπές στη Μεσσηνία από Ρομά

Άλλες τρεις κλοπές και απόπειρες που είχαν πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Καλαμάτα από Ρομά εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Επίσης, εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε αυτοκίνητα επισκεπτών σε περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος, ενώ για διάφορα αδικήματα στη Μεσσηνία τις προηγούμενες μέρες έγιναν 17 συλλήψεις.

Κλοπές
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και δύο απόπειρες σε σπίτια που είχαν γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ρομά, 20 και 46 ετών, για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι στις 8 Μαρτίου στην Καλαμάτα διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν ένα ρολόι. Την ίδια μέρα επιχείρησαν να διαρρήξουν άλλη μια οικία, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ σε ένα τρίτο σπίτι διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, μπήκαν, ερεύνησαν τους χώρους, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικους και ενημερώθηκε η Αστυνομία. Μάλιστα, κατάφεραν να τους προλάβουν την ώρα που έφευγαν, αλλά παρά τις προειδοποιήσεις, δε σταμάτησαν στα σήματα των αστυνομικών. Τότε ξεκίνησε καταδίωξη, με τους δράστες να οδηγούν επικίνδυνα μέσα στην Καλαμάτα και να κάνουν ελιγμούς, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να διαφύγουν.

Έπειτα από έρευνες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη ένας 20χρονος, διότι διέρρηξε συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή της Ανθούσας και αφαίρεσε 3 κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες και ένα εργαλείο. Ωστόσο, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της επιχείρησης και έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον 20χρονο, ενώ βρέθηκαν  τα αφαιρεθέντα και αποδόθηκαν.

Τέλος, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου-Νέστορος, μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε αυτοκίνητα που έγιναν στις 17 Ιουνίου στη Σχοινόλακα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά, 23, 32 και 52 ετών, κατοίκων Μεσσήνης και Ασπροχώματος, για κλοπή και απόπειρα αυτής, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή που βρίσκονται οι καταρράκτες Καλάμαρη στη Σχοινόλακα έσπασαν το παράθυρο αυτοκινήτου επισκεπτών και πήραν το ποσό των 10 ευρώ. Στη συνέχεια έσπασαν το παράθυρο από άλλο αυτοκίνητο, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 870 άτομα, εκ των οποίων 666 ήταν Έλληνες και 204 αλλοδαποί, καθώς και σε 721 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 68 άτομα, από τα οποία 46 ήταν Έλληνες και 22 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 39 άτομα.

Στη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν και 260 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία μαζί με τον 20χρονο που έκανε την κλοπή στο συνεργείο αυτοκινήτων συνελήφθησαν 17 άτομα. Ειδικότερα:

•Ένας 77χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

•Τρεις Ρομά, ένας 54χρονος, μια 35χρονη κι μια 30χρονη, για παράβαση υγειονομικού κανονισμού, καθώς δε διέθεταν αποχέτευση στα καταλύματά τους

•Επτά Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

•Τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη