Γ. Λεβεντάκης: «Απαραίτητη η εξοικονόμηση νερού Για αποφυγή διακοπών»

Γ. Λεβεντάκης: «Απαραίτητη η εξοικονόμηση νερού Για αποφυγή διακοπών»

«Νερό! Πηγή Ζωής! Όχι στην σπατάλη!» είναι ο τίτλος δημοσίευσης στο facebook που έκανε ο δήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, το μεσημέρι της Παρασκευής. Στη δημοσίευση αναφέρεται: «Η παρατεταμένη ανομβρία στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει σημαντικά τα υδάτινα αποθέματα του Δήμου Τριφυλίας. Το φαινόμενο αυτό γίνεται ιδιαίτερα έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση του νερού. Η Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας, με στόχο τη συνεχή παροχή καθαρού & ποιοτικού νερού στους καταναλωτές, καλεί τους πολίτες του δήμου μας να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή στην κατανάλωση του νερού. Η εξοικονόμηση υδάτινων πόρων είναι απαραίτητη, για την αποφυγή μελλοντικών διακοπών ή αρρυθμιών στην ύδρευση των κατοικιών μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για την διασφάλιση της επάρκειας και της απρόσκοπτης διάθεσης του νερού στους πολίτες.

Πρέπει να τονιστεί ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. λειτουργεί με βασικές ελλείψεις προσωπικού και με παλιές εγκαταστάσεις & δίκτυα, γεγονός που δυσχεραίνει, ακόμα περισσότερο, το έργο μας. Η έκκληση για συνετή χρήση του νερού δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, την αποστέρησή του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση του νερού, αρκεί να αλλάξουμε κάποιες μικρές, καθημερινές μας συνήθειες.  Μπορείτε να βρείτε συμβουλές εξοικονόμησης, στον ιστότοπο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.: https://www.deyatrif.gr/eksoikonomisi-neroy. Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού ύδρευσης, για αρδευτικούς σκοπούς. Πραγματοποιούμε συχνούς ελέγχους, για εντοπισμό λαθραίων υδροληψιών, μάλιστα έγινε παραγγελία μετρητή χλωρίου, που θα μας βοηθήσει να ελέγχουμε εάν το νερό σε κάποιο χωράφι περιέχει χλώριο και ως εκ τούτου προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης!

Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν όσους εντοπίζουν να ποτίζουν με νερό ύδρευσης, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι ρουφιανιά, είναι καθήκον μας να προστατέψουμε το πολυτιμότερο αγαθό στη γη, το νερό! Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή δεν ήταν μια θεωρία συνωμοσίας. Χτυπάει, ήδη, την πόρτα σε περιοχές σαν τη δική μας, με σημαντική μείωση στα αποθέματα νερού, λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων, της αύξησης των θερμοκρασιών και της σπατάλης νερού, με χρήση απαρχαιωμένων και λανθασμένων μεθόδων άρδευσης. Ας δράσουμε τώρα, για να προστατεύσουμε το μέλλον μας. Κάθε σταγόνα μετράει!».