Γαργαλιάνοι: «Κοράκιασε» ο κόσμος χωρίς νερό…

Γαργαλιάνοι: «Κοράκιασε» ο κόσμος χωρίς νερό…

«Κοράκιασε» ο κόσμος χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα τις τελευταίες μέρες στους Γαργαλιάνους και οι κάτοικοι είναι, όχι απλώς απογοητευμένοι, αλλά οργισμένοι με τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τη ΔΕΥΑΤ.

«Το νερό… νεράκι έχουν πει οι Γαργαλιάνοι τις τελευταίες δύο μέρες» είναι ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο trifiliatv.com, στο οποίο αναφέρεται: «Τις τελευταίες 44 ώρες (από τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο), τις 22+ η πόλη των Γαργαλιάνων είναι χωρίς νερό! Το νερό νεράκι έχουν πει κυριολεκτικά οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων τις τελευταίες δύο ημέρες. Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου, όταν από τις 10.00 το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν είχε νερό, λόγω βλάβης σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ. Παρότι η εν λόγω ανακοίνωση μιλούσε για αποκατάσταση της υδροδότησης στις 4.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με νέα ανακοίνωση οι πολίτες ενημερώθηκαν πως το νερό θα αργήσει δύο ώρες. Τελικά, το νερό έφτασε στα σπίτια των πολιτών μετά τις 6.30 με 7.00 το απόγευμα, αφού, όπως είναι λογικό, η στάθμη αργούσε να γεμίσει, ώστε να φτάσει σε κάθε κατοικία.

Το ίδιο βράδυ η Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Άρδευσης Τριφυλίας μάς ενημέρωσε πως λόγω βλάβης σε γεώτρηση, θα πραγματοποιηθεί νέα διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Γαργαλιάνων από τις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 6.30 της επόμενης ημέρας (Πέμπτη 6 Ιουνίου).

Κάποιος θα πίστευε πως όλο αυτό θα είναι ήδη αρκετό, αφού διανύουμε τις πιο ζεστές ημέρες των τελευταίων ετών, όμως η ταλαιπωρία του ήδη – δικαιολογημένα – εξαγριωμένου κόσμου δε σταμάτησε εκεί. Το βράδυ της Πέμπτης, κάπου μετά τις 11.00, το νερό διακόπηκε και πάλι, αυτή τη φορά χωρίς καμία ειδοποίηση (τουλάχιστον καμιά δεν έφτασε στο eMail address του TTV), η υδροδότηση των Γαργαλιάνων διακόπηκε ξανά, χωρίς να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 6.00 περίπου το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου, που γράφεται αυτό το άρθρο.

Με λίγα λόγια τις τελευταίες 44 ώρες που έχουμε διανύσει, πάνω από τις μισές, αν κάνει κάποιος τους πρόχειρους υπολογισμούς, οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων είναι χωρίς σταγόνα νερό! Προφανώς και οι ζημιές, όταν και ΑΝ συμβούν, είναι στο πρόγραμμα και μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, όμως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σχέδιο ώστε μια πόλη με τόσες χιλιάδες κατοίκους να μη μένει χωρίς νερό τόσες ώρες! Διανύουμε μίνι καύσωνες, υπάρχουν ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες και θέματα υγιεινής τα οποία δεν μπορούν καν να μπαίνουν στο τραπέζι της συζήτησης εν έτει 2024.

Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση να μη συνεχιστεί, γιατί δυστυχώς από αυτά που εκτιμούν μετεωρολόγοι, το καλοκαίρι που έρχεται, θα είναι από τα πιο θερμά και δύσκολα των τελευταίων ετών».

Χθες Παρασκευή και ώρα 12.53 μ.μ., στην ιστοσελίδα του Δήμου Τριφυλίας δημοσιεύθηκε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ για διακοπή νερού, στην οποία αναφέρεται: «Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (Δ.Ε.Υ.Α.Τ.), σας ενημερώνει ότι: Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό των Γαργαλιάνων θα υπάρχει γενικευμένη διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Γαργαλιάνων από 11.00 έως 18.00 και από 22.00 έως 6.00 το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου. Ενδέχεται το ίδιο να συμβεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έως την αποκατάσταση της βλάβης.

Στην περιοχή Χοχλαστή της Δ.Κ. Γαργαλιάνων θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στον αγωγό του Αλικοντουζίου έως την αποκατάστασή της. Το συνεργείο της ΔΕΥΑΤ θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου