Η Κυπαρισσία τιμά την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Η Κυπαρισσία τιμά την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Με τριήμερες εκδηλώσεις, θρησκευτικές τελετές και λιτανεία τιμάται στις 22, 23 και 24 Ιουνίου η παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, που καταρτίστηκε από το Δήμο Τριφυλίας σε συνεργασία με τις εκκλησιαστικές Αρχές και τους φορείς της πόλης: Το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα διεξαχθεί ο 27ος Γύρος της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία. 6.00 μ.μ. αγώνες νηπίων και μαθητών Δημοτικού. 6.50 μ.μ. – 4.000 μ. για όλους. Ώρα 7.00 μ.μ. – 10 χλμ για όλους, 5 χλμ βάδισμα.

«Τρέχουμε και βαδίζουμε και στη συνέχεια διασκεδάζουμε τη Λευκή Νύχτα», σημειώνουν οι διοργανωτές. Ακολουθεί η «8η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας» του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, η πιο μαγική βραδιά του καλοκαιριού, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τα ξημερώματα. Καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, φαγητό και ατελείωτη διασκέδαση στους δρόμους της όμορφης πόλης. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις, ενώ οι πλατείες και οι δρόμοι θα γεμίσουν με καλλιτέχνες και δρώμενα που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα, στις 7.00 το πρωί, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου Κηρύγματος. Στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει λιτάνευση της εικόνας από άγημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων – Π.Κ. Κυπαρισσίας, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, μαθητές των σχολείων της πόλης και πιστοί.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η πρόεδρος και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, θα υποδεχθούν τους επίσημους προσκεκλημένους για ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας.

Την ίδια μέρα και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων “Αλέκος Παπαδόπουλος” θα διεξαχθεί η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, στην οποία θα συμμετέχουν η Χορωδία Δήμου Μονεμβασιάς, η Χορωδία Δήμου Νεμέας, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, η Παιδική Χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας και η Πολυφωνική Χορωδία “Ηδύφωνον” Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον αρχιμουσικό του Δήμου Τριφυλίας, Κωνσταντίνο Κτενά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου