Η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Η Κυπαρισσία τίμησε τις εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος με θρησκευτικές τελετές στον ιστορικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη!

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδως Παναγιωτοπούλου, και «Τριφυλία Ενωμένοι», Κυριαζή (Άκη) Κατρίτση, των δημοτικών συμβούλων, Σταματίας Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Τσαφαρά και Γιάννη Φιλντίση και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά». Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή καθώς και ετεροδημότες από διάφορες περιοχές της χώρας συνέρρευσαν ως ευλαβικοί προσκυνητές. Στα καταστήματα της Άνω Πόλης κόσμος απόλαυσε τον καφέ, το φαγητό, και ποτό του!

Σήμερα το πρωί, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος τελέστηκαν Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας, την οποία κρατούσαν άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας υπό τον μαέστρο, αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Κτενά, και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών υπό τον μαέστρο, αρχιμουσικό Παναγιώτη Φωτεινέα, με κατάληξη στον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως όπου και έγινε η Απόλυση.

Στις τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, την πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, αξιωματικούς των Σ.Α και εκπροσώπους Συλλόγων.

Σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων “Αλέκος Παπαδόπουλος” θα διεξαχθεί η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, στην οποία θα συμμετέχουν η Χορωδία Δήμου Μονεμβασιάς, η Χορωδία Δήμου Νεμέας, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, η Παιδική Χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας και η Πολυφωνική Χορωδία “Ηδύφωνον” Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον αρχιμουσικό του Δήμου Τριφυλίας, Κωνσταντίνο Κτενά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου