Η νεότερη γενιά Παλαιμάχων της Καλαμάτας τίμησε την ομάδα της σεζόν 1971 – 72

Η νεότερη γενιά Παλαιμάχων της Καλαμάτας τίμησε την ομάδα της σεζόν 1971 – 72

Την ομάδα της Καλαμάτας, που τη σεζόν 1971 – 72, πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της η νεότερη  γενιά παλαιμάχων της Καλαμάτας κλείνοντας έναν μεγάλο ποδοσφαιρικό κύκλο το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ. Παπαδόπουλος».

Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Ηλίας Λαγογιάννης, Γιάννης Χιώτης, Παναγιώτης Παντελόπουλος, Νίκος Παναγόπουλος, που έχουν φύγει από τη ζωή και Παναγιώτης Μάραντος, Άγγελος Σκαφιδάς, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Νίκος Μουλατσιώτης, Μανώλης Θεοδώρου, Λεωνίδας Δαμιανάκος, Βασίλης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Σπεντζόπουλος, Κώστας Καλαϊντζίδης, Γιάννης και Παναγιώτης Σταυριανέας, Δημήτρης Ασημακόπουλος, Γιώργος Ζήσης, Στέφανος Αργυρόπουλος, Χρήστος Μασουρίδης, Ευθύμιος Πετρομιχελής, Νικήτας Παπανικολόπουλος, Φώτης Μελιγαλιώτης (τα ονόματά τους δεν αναφέρθηκαν εκ παραδρομής από τον Κώστα Παρασκευόπουλο όταν διάβασε όλο τον κατάλογο).

Τιμήθηκαν οι πρόεδροι Λ. Γαϊτανάρος, Π. Ανδριανόπουλος, Ανδρ. Βρυώνης
Επίσης, τιμήθηκαν οι πρόεδροι της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Βρυώνης για τη μεγάλη προσφορά τους στην ομάδα.

Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. Η Καλαμάτα τίμησε το Σύλλογο Παλαιμάχων του Ίκαρου Νέας Ιωνίας, με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις.

Συγκίνησε με την ομιλία του ο Παλαίμαχος της «Μαύρης Θύελλας» Κώστας Παρασκευόπουλος
Ο Παλαίμαχος της «Μαύρης Θύελλας» Κώστας Παρασκευόπουλος, που είναι μέλος της νεότερης γενιάς Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», μίλησε πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα Παλαιμάχων Π.Σ. «Η Καλαμάτα» – Ικάρου Νέας Ιωνίας, που7 συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους στο ιστορικό γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. «Στ.  Παπαδόπουλος».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο αθλητικό ποδόσφαιρο και  για τις μεγάλες αξίες του αθλητή – ποδοσφαιριστή, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ τυχερό άνθρωπο, στην πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ώστε να τιμηθεί η ομάδα της Καλαμάτας, που τη σεζόν  1971 – 72 πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική, το τρίπτυχο ιστορία, προσφορά συγκίνηση, αλλά και τη μεγάλη προσφορά των προέδρων Λυκούργου Γαϊτανάρου, Παναγιώτη Ανδριανόπουλου, Ανδρέα Βρυώνη στη «Μαύρη Θύελλας».

Επίσης τόνισε ότι η παλαιότερη αλλά και η νεότερη γενιά των παλαιμάχων της Καλαμάτας είναι ενωμένες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας  του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Μαρία Οικονομάκου, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π,.Σ. «Η Καλαμάτα» Μανώλης Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ίκαρου Νέας Ιωνίας, Γιώργος Ουσταμπασίδης,  και το μέλος παλιών Δ.Σ. της Καλαμάτας Παναγιώτης Δεδούσης.

Τιμήθηκαν δύο αθλητικοί συντάκτες
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ίκαρου Νέας Ιωνίας, στον οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης, τίμησε δύο αθλητικούς συντάκτες που καλύπτουν επί σειρά ετών τους φιλικούς αγώνες  παλαιμάχων Π.Σ. «Η Καλαμάτα» – Ίκαρου Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Χουντάλο από την Εφημερίδα «Θάρρος» και τον Παναγιώτη Πρεζεράκο από την Εφημερίδα «Ελευθερία». Ο κ. Ουσταμπασίδης τους έδωσε μία πλακέτα και από ένα βιβλίο του Κωνσταντίνου Εμμ. Φωτιάδη  με τίτλο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων  του Πόντου».

Οι Παλαίμαχοι του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» 3-2 τον Ίκαρο Νέας Ιωνίας
Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» νίκησε με 3-2 την Ομάδα Παλαιμάχων του Ίκαρου Νέας Ιωνίας. Ο φιλικός αγώνας Παλαιμάχων γίνεται σε ανάμνηση του σπουδαίου ματς που διεξήχθη τη σεζόν 1971 – 72 στο γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο στην Α΄ Εθνική και υπήρξε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στο γήπεδο. Την ίδια σεζόν η «Μαύρη Θύελλα» πανηγύρισε τελικά την άνοδο στην Α΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα γκολ της ομάδας Παλαιμάχων της Καλαμάτας στο φιλικό σημείωσαν οι Θανάσης Λακριντής  (3΄), Φραγκίσκος Κεράνης (29΄) και Γιάννης Αθανασόπουλος (57΄), ενώ για την ομάδα Παλαιμάχων του Ίκαρου Νέας Ιωνίας σκόραραν οι Λάμπρος Γεωργούλιας (19΄) και Γκάμπι Πάππα (26΄).

Το φιλικό αγώνα «σφύριξε» ο Ηλίας Τσουλάκος, ενώ βοηθοί ήταν οι Νίκος Κοσσάρης και Παναγιώτης Μαυροειδάκος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» (Νίκος Μουλατσιώτης, Νικήτας Παπανικολόπουλος ή Γάτος): Πλακουδάκης, Ιωάν. Καλογερόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Παλαμάρας, Μπλέτσας, Λακριντής, Διδασκάλου, Ιωάν Αθανασόπουλος, Μάλαμας, Κεράνης (αρχική ενδεκάδα), Κόρδας Τόγιας, Π. Δρούγας, Δέδες, Καλαϊτζίδης, Αγγ. Παναγόπουλος, Φωτεινάκης, Φάβας.

Κοντά στην ομάδα ήταν οι Θεοδώρου, Παρασκευόπουλος, Κορομηλάς, Γεωργόπουλος, Τ. Χατζηαγγελής, Κων. Ασημακόπουλος, Μάνα, Γ. Πετρόγιαννης, Γ. Φλέσσας, Τσάκωνας, Μασουρίδης, Γρ. Ζησιμάτος, Μητσέας, Δαμιανάκος, Σταυριανέας, Κατσουλάκος, Γ. Γιαννόπουλος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΚΑΡΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑ (Γιώργος Ουσταμπασίδης): Ανδρουτσόπουλος, Γ. Σταυρόπουλος, Λούβαρης, Κωτσοβός, Ευγένιος, Γκάμπι, Πάππα, Μαχάς, Σαβερέλης, Γεωργούλιας, Στυλιανού, Παππάς, Ουσταμπασίδης (αρχική ενδεκάδα),Κ. Χαλέμος, Ελευθεριάδης, Λ. Μούργος.

Γιατρός αγώνα ήταν ο Γιάννης Στεφανούρης.

Τη φιλική συνάντηση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τάκης Στασινόπουλος,ο γιος του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Γιάννης και ο εγγονός του Λυκούργος, ο επί σειρά ετών παρατηρητής αγώνος της ΕΠΣΜ Γιώργος Κατσαφάδος, που ήταν εκπρόσωπος του γιου του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου, Νότη και η επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ.

Μετά τον φιλικό αγώνα οι αποστολές των 2 ομάδων παλαιμάχων δείπνησαν στην Ψησταριά «Του Λάζαρου», πλησίον του Δημοτικού Γηπέδου «Π. Μπαχράμης».