Η ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ζητά παράταση στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Η ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ζητά παράταση  στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Παράταση στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, κοινοποιώντας ταυτόχρονα το αίτημα στους βουλευτές Μεσσηνίας και τους προέδρους  ΓΣΕΒΕΕ, ΟΕΕ και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, εκ μέρους της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας και των σωματείων μελών μας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα μέρος μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, στην εφαρμογή της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα POS.

Όπως είναι γνωστό, η προθεσμία για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής αλλαγής είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι αρκετοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας τεχνικών, τεχνικών προβλημάτων από την πλευρά των προμηθευτών υλικού και λογισμικού και του γνωστού προβλήματος “Μαύρη λίστα, Τειρεσίας».

Κατανοούμε απόλυτα τη σημασία της ψηφιοποίησης και της διαφάνειας στις συναλλαγές. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι τρέχουσες προθεσμίες είναι υπερβολικά ασφυκτικές και ενδέχεται να οδηγήσουν σε δυσλειτουργίες και επιπρόσθετο κόστος για τις επιχειρήσεις από τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται.

Κατά συνέπεια, ζητάμε επίμονα την παράταση της διαδικασίας διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και να δοθεί λύση στο πρόβλημα του “Τειρεσία” για την απρόσκοπτη αναβάθμιση των συστημάτων και τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στο νέο καθεστώς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή συζήτηση επί του θέματος, προκειμένου και χωρίς αποκλεισμούς να διασφαλιστεί η ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις του νομού μας».