Ηχηρή παρέμβαση Μ. Χρυσομάλλη στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Ηχηρή παρέμβαση Μ. Χρυσομάλλη  στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης

Μόνο… ανέφελη δεν ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., η πρώτη μετά το… κρύο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πολλοί γαλάζιοι βουλευτές άσκησαν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά και για ταυτοτικά ζητήματα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η παράταξη έχει απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές της αξίες.

Σε παρέμβασή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών Μέσων, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, άφησε αιχμές για τις επιλογές Μητσοτάκη σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας ότι δεν πρέπει κιόλας να επιβραβεύουμε όσους το στήριξαν και πανηγύριζαν. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμπεριλαμβάνει τους βουλευτές της περιφέρειας στις αποφάσεις που αφορούν τους νομούς που εκλέγονται.

Επίσης, στην παρέμβασή του ήταν ένας εξ αυτών που φωτογράφισαν τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, λέγοντας: «Κάποιοι βγήκαν στο πάρτι για τα ομόφυλα ζευγάρια». Παράλληλα, διερωτήθηκε τι σημαίνει το πάμε μπροστά και όχι δεξιά, για να επισημάνει στη συνέχεια: «Το πάμε μπροστά δεν ξέρω τι σημαίνει ως πολιτική κατεύθυνση και ιδεολογία. Αυτό που ξέρω είναι ότι και ο Μακρόν είχε το σύνθημα “πάμε μπροστά” και, από ό,τι βλέπω, πάει στον πάτο».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, σχολίασε: «Γέλαγα όταν άκουγα υπουργούς να προβλέπουν ποσοστά της τάξεως του 35% και καταλάβαινα ότι δεν είχαν εικόνα. Γιατί εγώ που κυκλοφορούσα στον κόσμο είχα καταλάβει το ποσοστό. Οι πολίτες μού λένε μετά τον ανασχηματισμό, ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μήνυμα. Εάν δεν αλλάξουμε, το 26% – 30% θα είναι το ταβάνι μας».

Τέλος, στη δευτερολογία του, κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός θέλησε να διαβεβαιώσει τους βουλευτές της Ν.Δ. ότι πήρε το μήνυμα, τουλάχιστον όσον αφορά διαχειριστικά και “τεχνικά” ζητήματα. Επισήμανε δε, ότι η ΚΟ της ΝΔ συνεδρίασε επί 4,5 ώρες, “όχι όπως στον ΣΥΡΙΖΑ”. Συμφώνησε, μάλιστα, με τον κ. Στυλιανίδη ότι οι βουλευτές πρέπει να τα λένε και στην ΚΟ και όχι μόνο στο εντευκτήριο της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι πήρε το μήνυμα και για τα παράπονα από γενικούς γραμματείς, ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν αλλαγές. Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα ξεκινήσει συναντήσεις με τους βουλευτές ανά 20άδες, για να γίνεται, όπως είπε, ουσιαστική συζήτηση. “Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους”, τόνισε.

Σε διάλογο με δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από τη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία εξαντλητική, αλλά ουσιαστική διαδικασία, που έγινε με καλή διάθεση. «Συζητήθηκαν όλα και άκουσα και πράγματα που δε γνώριζα», είπε μάλιστα.

Α.Π.