Ικανοποίηση κατοίκων Καρβελίου για την πρώτη αρνητική απόφαση για τον υδροηλεκτρικό σταθμό

Ικανοποίηση κατοίκων Καρβελίου για την πρώτη αρνητική απόφαση για τον υδροηλεκτρικό σταθμό

Καλούν τον κόσμο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρβελαίων και δεκάδες κάτοικοι του χωριού για την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, σύμφωνα με την οποία καταψηφίστηκε  η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού στο Καρβέλι.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υπογραμμίζει την παρατήρηση του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαευσταθίου κατά την εισήγηση του θέματος στην Επιτροπή, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν επιτρέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας και, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να γίνει εκεί υδροηλεκτρικός σταθμός.

Επιβάρυνση οικοσυστήματος
Μάλιστα, ζητούν από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε επιστημονικά άρτιες ολιστικές μελέτες, για να αποτυπωθεί τεκμηριωμένα η κατάσταση των ρεμάτων της περιοχής και αν μπορούν να υλοποιηθούν σωστικές επεμβάσεις.

Επίσης, ενημερώνουν ότι μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες, δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία παρέμβαση στα ρέματα και ειδικά αν δεν παρέχει τις εγγυήσεις ότι δε θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση των συγκεκριμένων οικοσυστημάτων.

«Τα ποτάμια μας είναι οι “αρτηρίες” ζωής στα χωριά μας και αν δεν τα προστατεύσουμε, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Το μέλλον του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση και καλούν τους πολίτες να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σήμερα το μεσημέρι στις 3.00 στο Παλαιό Δημαρχείο, όπου θα συζητηθεί το θέμα του υδροηλεκτρικού σταθμού στο Καρβέλι.