Ηλεία: 11χρονη εντοπίστηκε δολοφονημένη

Ηλεία: 11χρονη εντοπίστηκε δολοφονημένη

Νεκρή εντοπίστηκε η 11χρονη Βασιλική, το κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρτιά Ηλείας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (10.6) εντοπίστηκε το πτώμα του κοριτσιού στον κάμπο της Ηλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει μαχαιριές στον λαιμό, ενώ κρατείται από τις αστυνομικές αρχές ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της.

Η 11χρονη Βασιλική χάθηκε το βράδυ της Κυριακής (9.6) και την επόμενη ημέρα, το πρωί της Δευτέρας (10.6) το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Amber Alert για την εξαφάνισή της. Ήδη από αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, όσο και η οικογένειά της είχαν προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό της. Τελικά, το πτώμα της βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος φέρεται να είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό.


Ο 37χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ένας 37χρονος ομολόγησε πως μαχαίρωσε και σκότωσε την 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου που αγνοείτο το τελευταίο 24ωρο από τη Μυρτιά Ηλείας. Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε σε χωράφι.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να ομολόγησε πως ήταν αυτός που πήρε με το αυτοκίνητο του την 11χρονη, την οποία οδήγησε στο χωράφι, όπου και τελικά τη δολοφόνησε.

Ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών, παρόλα αυτά, κυκλοφορούσε ελεύθερος. Οι αστυνομικοί στην Ηλεία βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς φοβούνται τυχόν αντίποινα από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, όχι μόνο προς την πλευρά του δράστη, αλλά και προς τις αρχές, οι οποίες τον είχαν συλλάβει αρκετές φορές κατά το παρελθόν, αλλά κατάφερνε να ξεγλιστρά και να μένει ελεύθερος.

Στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, αύριο, Τρίτη το πρωί αναμένεται να απαντηθεί και εάν η ανήλικη κακοποιήθηκε σεξουαλικά, εκτός από τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε.

athensvoice.gr