Καλαμάτα: Σήμερα ο αγώνας Δρόμου και Περπατήματος 5χλμ

Καλαμάτα: Σήμερα ο αγώνας Δρόμου και Περπατήματος 5χλμ

Ο 6ος Αγώνας 5.000 μ. για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, με εκκίνηση στις 19.30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που έχει θεσπιστεί λίγες μέρες νωρίτερα, στις 26 Ιουνίου.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, διοργανώνει αυτόν τον συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περπατήματος 5χλμ στην Προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας («Πανελλήνιο»), με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, την ευγενική χορηγία της fitrace και την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

H συμμετοχή είναι δωρεάν και εγγραφές θα γίνονται και σήμερα στη Γραμματεία (από 17.00 μέχρι τις 19:00) στην Προκυμαία (Πανελλήνιο).

Τα θεσμοθετημένα έπαθλα είναι κύπελλο στους τρεις πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών) και μετάλλιο σε όλους όσοι τερματίσουν.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν Διασώστες, ΕΚΑΒ, Γιατροί, Ασθενοφόρο καθώς και Εθελοντές. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Επίσης, θα υπάρχουν εθελοντές σε όλη την διαδρομή

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.