Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Μια πόλη, ένα μεγάλο θερινό σινεμά!

Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Μια πόλη, ένα μεγάλο θερινό σινεμά!

Με την εξαιρετικά όμορφη και συγκινητική κωμωδία “Radical” από το Μεξικό, που έκλεψε την καρδιά μικρών και μεγάλων στο φετινό 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, ξεκινούν οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας κάθε Πέμπτη στον κήπο του Vista Marina, στη μαρίνα Καλαμάτας.

Κι όπως διαβάζουμε σχετικά: «Δε μυρίζει καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά! Δεν υπάρχει καλύτερη φυγή από την πραγματικότητα από τις φανταστικές σκηνές που ξεδιπλώνονται σ’ ένα κινηματογραφικό πανί κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό. Από τη Μέριλιν Μονρόε στον Ρομπέρτο Μπενίνι, από τον Χίτσκοκ στον Βέντερς οι επιλογές της Λέσχης τιμούν διαφορετικές χώρες και κινηματογραφικά κινήματα με συνδετικό κρίκο την ανόθευτη αγάπη μας για το αγνό σινεμά.

Όπως κάθε χρονιά, δε θα λείψουν και φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλη την πόλη. Ήδη το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει με δύο εξαιρετικές συνεργασίες με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο “Πέτρος Θέμελης” και συνεχίζουμε με την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, το Δημοτικό Ωδείο, τη “Φάρις” και το Δήμο Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο των Σιδηροδρόμων, καθώς και με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στη Μεθώνη. Να έχουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι σε μια πόλη ένα μεγάλο θερινό σινεμά!».

Να σημειωθεί πως την αφίσα του καλοκαιριού επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε για τη Λέσχη ο graphic designer Danny Kargas.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ – RADICAL

Comedy | 10+ | MEX | 2023 | 125’

Σκηνοθεσία: Christopher Zalla

Παίζουν: Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo

21.30 | Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18