Κυπαρισσία: Μαγευτική η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Κυπαρισσία: Μαγευτική η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Μαγευτική ήταν η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, που διεξήχθη την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία και με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας.

Η έναρξη έγινε με την Παιδική Χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δέσποινας Θεοδοσάκη, συνοδεία πιάνου από τη Νίνα Καπίρη, που καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό.

Ακολούθησαν η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σοφίας Παναγοπούλου, η Χορωδία Δήμου Μονεμβασιάς (Δ.Ε. Βοιών & Δ.Ε. Ασωπού) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φανής Φερδιανάκη, συνοδεία πιάνου από τη Σοφία Δουμάνη, η Χορωδία Δήμου Νεμέας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Γεωργίας Γιαννακοπούλου, συνοδεία πιάνου από την Ντιάνα Πέππα, ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» – Μικτή Χορωδία Ενηλίκων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Τσίντζα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την Πολυφωνική Χορωδία “Ηδύφωνον” Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κτενά, συνοδεία πιάνου του Θάνου Δημητρακόπουλου.

Το χειροκρότημα και τα εύσημα που απέσπασαν οι μικροί και μεγαλύτεροι σε ηλικία χορωδοί αποτελούν αναγνώριση και τιμή στο σπουδαίο έργο και την κοπιώδη προσπάθειά τους, ενώ αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας διοργάνωσης της Πανελλήνιας Συνάντησης στην Κυπαρισσία, τιμώντας την πόλη και το Δήμο Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου