Λιμάνι Καλαμάτας: Προχωρούν εντατικά οι εργασίες στα ξενοδοχεία των Μύλων

Λιμάνι Καλαμάτας: Προχωρούν εντατικά οι εργασίες στα ξενοδοχεία των Μύλων

Ένας μεγάλος γερανός βρέθηκε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου να απομακρύνει 5 τεράστιους σωλήνες από τις ταράτσες των κτηρίων των Μύλων.

Όπως έχει γίνει, άλλωστε, γνωστό, το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία, 4 και 5 αστέρων, με τις εργασίες να είναι στο φουλ και τους ανθρώπους που τις εκτελούν να είναι αισιόδοξοι ότι, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις με τις αδειοδοτήσεις, σε δυόμισι περίπου χρόνια θα είναι έτοιμα.

Στο σημείο συναντήσαμε χθες τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Νασόπουλο. Η εταιρεία του «Παναγιώτης Γ. Νασόπουλος μετά των συνεργατών της» είναι οι σύμβουλοι μηχανικοί των εταιρειών στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκει το συγκρότημα, καθώς και οι μελετητές της αποκατάστασης και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού των εν λόγω κτηρίων. Επίσης, έχουν αναλάβει την επίβλεψη όλων των εργασιών που υλοποιούνται στο έργο όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Νασόπουλο, σήμερα (σ.σ. χθες) κατεβαίνουν οι σωλήνες που βρίσκονταν στους 4ο, 5ο και 6ο ορόφους του βορειοανατολικού κτηρίου προς το νοτιοανατολικό.

Οι συγκεκριμένοι σωλήνες, πρόσθεσε, είτε θα επαναχρησιμοποιηθούν είτε θα αντικατασταθούν με διατομές όπως ακριβώς είναι αυτοί, και θα επανατοποθετηθούν όταν ολοκληρώνεται το όλο έργο.

Οι πρόδρομες εργασίες, εξήγησε, έχουν φτάσει στα δύο μεγάλα κτήρια του συγκροτήματος σε ποσοστό περίπου 90%, προκειμένου να υποδεχθούν τις νέες χρήσεις.

Ο κ. Νασόπουλος ενημέρωσε ακόμη ότι οι μελέτες έχουν ξεκινήσει ήδη να κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθούν εγκρίσεις από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και την Πολεοδομία, προκειμένου να ξεκινήσουν τα επόμενα έργα.

Σχετικά δε με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, εκτίμησε ότι από την έναρξη των εργασιών θα χρειαστούν από δύο έως δυόμισι χρόνια.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση