Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας: Μουσικοχορευτική παράσταση «EYOI EYAN» στο Μέγαρο Χορού

Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας: Μουσικοχορευτική παράσταση  «EYOI EYAN» στο Μέγαρο Χορού

Αρχέγονα δρώμενα και χορούς, σε δύο μοναδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, στις 29 και 30 Ιουνίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με τίτλο «ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ», θα παρουσιάσει τo Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Όπως μας περιγράφεται: «ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ! Να χαίρεσαι! Να ζεις όμορφα! Αυτή η στάση ζωής προβάλλει πανίσχυρη μέσα από τα δρώμενα της λαϊκής μας παράδοσης.

350 χορευτές, μουσικοί και χορωδοί επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, αναπαριστούν λαϊκά έθιμα διονυσιακής προέλευσης, με συμβολικές μιμήσεις, κινήσεις, χορούς, τραγούδια και ενδυματολογικούς κώδικες που έχουν ως στόχο τη γονιμότητα και την ευημερία, δρώμενα που αποτελούν την επιτομή του λαϊκού μας πολιτισμού, που καταφέρνει να επιβιώνει ατόφια μέσα στους αιώνες.

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα, η παραδοσιακή χορωδία του ΛΕΚ “Καλλιστώ”, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου, μέλη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. και 11μελής ορχήστρα.

Σκηνοθεσία-κείμενα: Σοφία Σπυράτου

Videoart: Νίκος Σούλης

Ειδική συμμετοχή: Κατερίνα Παπαδοπούλου

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθημερινά εκτός Κυριακής. Ώρες: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00 πλην Σαββάτου (τηλ. 27210 87902). Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ Καλαμάτας»