Μαρίνα Πύλου: Σιγή ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης

Μαρίνα Πύλου: Σιγή ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης

Ένα χρόνο μετά την απόκτηση διαχείρισης από D-Marin – ΤΕΜΕΣ

Σημαντική είναι η καθυστέρηση που υπάρχει στην παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ της Μαρίνας της Πύλου στην εταιρία D-Marin, η οποία σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε, απέκτησαν πέρυσι την διαχείρισή της για 40 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η διαγωνιστική διαδικασία, μετά από πολλούς σκοπέλους, ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2023, δυστυχώς ακόμα – 15 μήνες μετά-   η εταιρεία «Μαρίνα Πύλου Α.Ε.» δεν έχει λάβει πρόσκληση από το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης.

Όπως είχε ανακοινωθεί πέρυσι από το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία της συμφωνίας για την αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο ποσό 550.000 ευρώ κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Το επενδυτικό σχήμα D-Marin – ΤΕΜΕΣ πέρυσι, αμέσως μετά την επιλογή του από το ΤΑΙΠΕΔ, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επενδύσει πάνω από 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της μαρίνας.

Έτοιμη η DMarin να ξεκινήσει

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από αρμόδια στελέχη της D-Marin, η εταιρεία «Μαρίνα Πύλου Α.Ε.» αναμένει την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης.

Μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της παραχώρησης θα γίνει η παράδοση της μαρίνας και θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των έργων που προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο.

Σύμφωνα με την D-Marin, με την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων θα ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία αναμένεται να περατωθούν σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών.

Η νέα εταιρία «Μαρίνα Πύλου ΑΕ», που θα αναλάβει την αξιοποίηση της μαρίνας, έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε κατά 70% από την D-Marin και κατά 30% από την ΤΕΜΕΣ. Πρόεδρος ορίστηκε ο επικεφαλής Εμπορικών θεμάτων της D-Marin, Dean Smith, και αντιπρόεδρος ο Ευγένιος Δενδρινός, επικεφαλής της ΤΕΜΕΣ.

Έργα αναβάθμισης

Η D-Marin διαθέτει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο μαρινών, και η  Πύλος προστίθεται στις ακόμα τρεις πολυτελείς μαρίνες που διαχειρίζεται η D-Marin στην Ελλάδα (Ζέα, Γούβια, Λευκάδα).

Σύμφωνα με τον CEO της D-Marin Oliver Dorschuck, η επένδυση στη Μαρίνα της Πύλου θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με την παροχή περισσότερων χώρων εκδηλώσεων και λοιπών ανέσεων, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ευρύτερος χώρος της μαρίνας θα είναι προσβάσιμος από το κοινό για να τον απολαμβάνει ελεύθερα.

Η D-Marin είναι μια ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των premium μαρίνων που ιδρύθηκε το 2003 και έχει έδρα την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε 20 μαρίνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ιταλία και Ισπανία,  με συνολική χωρητικότητα άνω των 10.000 θέσεων ελλιμενισμού και 2.000 θέσεων διαχείμασης στην ξηρά.

Της Βίκυς Βετουλάκη