Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο», το οποίο διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις».

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο αίθριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου και το κοινό της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση τριών βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν από τρεις καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς, να ακούσει αποσπάσματα και να συνομιλήσει μαζί τους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο κήπος της Αμαλίας» της Καρολίνας Μέργμηγκα. Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε η Μάγδα Σουλιώτη, διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Έβελυν Σκαρπαλέζου, φιλόλογος/ερασιτέχνις ηθοποιός.

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Πράγματα που σκέφτεται η Παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο» της Αλεξάνδρας Κ*. Με τη συγγραφέα συνομίλησε  η Έφη Πράτη και αποσπάσματα διάβασε η ίδια η συγγραφέας.

Το Σάββατο, 22 Ιουνίου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μισέλ Φάις «Αμήν. Προσευχές στο Κενό». Για το βιβλίο μίλησε η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και δοκιμιογράφος και ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα διάβασε η ΠάρρυΛουμίτη, εκπαιδευτικός μουσικής.

«Ευχαριστούμε θερμά τοΊδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν για τη χορηγία που πρόσφερε στη βιβλιοθήκη, τις εκδόσεις Πατάκη για την υποστήριξη, όλους τους φίλους της βιβλιοθήκης που παρέστησαν στις εκδηλώσεις, το βιβλιοπωλείο “Βιβλιοπολις” για την πολύτιμη συνεργασία, καθώς και όλους τους εθελοντές για την καθοριστική προσφορά τους στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους επόμενους “Συγγραφείς στο αίθριο” το 2025» σημειώνει εν κατακλείδι σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή της η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.