Μεσσηνία: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία τον Μάιο

Μεσσηνία: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία τον Μάιο

Δύο θανατηφόρα τροχαία σημάδεψαν τη Μεσσηνία το μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Συνολικά, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 17 τροχαία με 21 παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Ατυχήματα
Ειδικότερα, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν: τέσσερα θανατηφόρα τροχαία με τέσσερις νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία με δύο σοβαρά τραυματίες και έντεκα ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 15 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ένα σοβαρό τροχαίο με έναν τραυματία και δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα με πέντε ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η υπερβολική ταχύτητα, οι παραβιάσεις σήμανσης και η παραβίαση προτεραιότητας.

Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Μάιο συγκροτήθηκαν 646 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.307 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 144 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 4.750 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 2.869 για υπερβολική ταχύτητα, 752 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 424 για ΚΤΕΟ, 327 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 91 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 90 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 83 για αντικανονικό προσπέρασμα, 61 για παραβίαση σηματοδότη, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς, 16 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 10 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη