Μεθώνη: Διακινούσε ναρκωτικά μέσα από επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων

Μεθώνη: Διακινούσε ναρκωτικά μέσα  από επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων

Διακίνηση διαφόρων ειδών κάνναβης, αλλά και συνθετικών ναρκωτικών, κατηγορείται πως έκανε ένας 54χρονος Άγγλος από επιχείρηση ενοικιαζόμενων  δωματίων που διατηρούσε σε περιοχή κοντά στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, είχε και συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για την πώληση των ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται ότι διακινούσε τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και σε πελάτες του.

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε ξεχωριστή περίπτωση, και ένας 60χρονος Ολλανδός στη Μεθώνη.

Συνολικά, κατασχέθηκαν πάνω από 450 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και μικροποσότητα έκστασης κι άλλων συνθετικών ναρκωτικών.

Απ’ όλα είχε
Η επιχείρηση στην περιοχή της Μεθώνης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Α’ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, ο 54χρονος Άγγλος και ο 60χρονος Ολλανδός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 54χρονος Άγγλος τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Σε έρευνα που έγινε στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων που διατηρεί, σε σημείο που καλλιεργούσε λαχανόκηπο με θερμοκήπιο, είχε δημιουργήσει αυτοσχέδιο θερμοκήπιο, στο οποίο ανέπτυσσε σε γλάστρες έξι φυτά κάνναβης, ύψους έως 150  εκατοστά περίπου.

Επίσης, στο χώρο υποδοχής της μονάδας όπου υπήρχε και χώρος διαμονής του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 360 γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 6,8 γραμμαρίων, μικροποσότητες μεθαμφεταμίνης, δύο ναρκωτικά δισκία, ένα δισκίο και μικροποσότητα «Έκστασι»  (XTC), μία ζυγαριά ακριβείας και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πωλούσε προς 5 ευρώ το γραμμάριο το χασίς, 10 ευρώ το γραμμάριο την κατεργασμένη κάνναβη, 20 ευρώ το γραμμάριο τη μεθαμφεταμίνη και 20 ευρώ το δισκίο «Έκστασι»

Και Ολλανδός
Στη δεύτερη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στη Μεθώνη, είχαν την πληροφορία ότι 60χρονος Ολλανδός, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 88,8 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη