«Ο Πλούτος» από το Εθνικό Θέατρο και το «Διάζωμα» στο Εκκλησιαστήριο

«Ο Πλούτος» από το Εθνικό Θέατρο  και το «Διάζωμα» στο Εκκλησιαστήριο

«Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος προγράμματος που υλοποιεί φέτος το καλοκαίρι το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με το  Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο «Διάζωμα».

Πρόκειται για παρουσίαση της παράστασης «Ο Πλούτος» σε λιγότερο γνωστά και πρόσφατα αναστηλωμένα αρχαία θέατρα, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους στο ελληνικό και διεθνές κοινό.

Στη Μεσσηνία εγκρίθηκε η παρουσίαση της παράστασης στο Αρχαίο Εκκλησιαστήριο-Ωδείο  στην Αρχαία Μεσσήνη, με μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεατών τους εξακόσιους.

Δωρεάν παραστάσεις

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των παραστάσεων θα καθοριστούν έπειτα από συνεννόηση με τις κατά τόπους αρμόδιες Εφορείες και πρέπει να μη συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις των θεσμών «Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός» και «Πανσελήνου του Αυγούστου», που διοργανώνονται από το υπουργείο Πολιτισμού και κατά το 2024.

Επίσης, στην απόφαση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι η ώρα διεξαγωγής της παράστασης πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε η λήξη της να γίνει λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, προκειμένου η  αποχώρηση του κοινού να γίνει με φυσικό φως.

Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα παρέχονται δωρεάν, με καταβολή μόνο του αντιτίμου εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο ή το μνημείο, όπου αυτό προβλέπεται, εντός ή εκτός ωραρίου λειτουργίας τους.

Β.Β.