Ολοκληρώνεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται το 12ο  Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το εξαιρετικά πετυχημένο 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου, με το Διαγωνισμό Κιθάρας, αλλά και με μια ιδιαίτερη συναυλία!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές του φεστιβάλ, ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν και στη φετινή διοργάνωση, που κλείνει δώδεκα χρόνια παρουσίας στην πόλη της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις του φεστιβάλ με το διαγωνισμό κιθάρας και την τελική συναυλία του, στην τελετή λήξης αύριο στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η συναυλία, λοιπόν, με τον τίτλο: «HIGHLIGHTS»/Διασκευές διαχρονικά αγαπημένων μελωδιών, θα ολοκληρώσει το φετινό κύκλο της διοργάνωσης, που, όπως μας είπε και ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νούσης, θα δώσει έναν ξεχωριστό και καλοκαιρινό τόνο στη βραδιά.

Ο Γιώργος Νούσης έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει συμπράξει με εξαιρετικούς μουσικούς, όπως η Neza Lopatic (κιθάρα) από τη Σλοβενία και η Μαριάνθη Καραγιάννη (βιολί) από την Ελλάδα.

Στο καλοκαιρινό αυτό κονσέρτο μάς ξανασυστήνουν πολύ γνωστά κομμάτια της Rock, της Pop, της κλασικής μουσικής αλλά και έργα του ίδιου του συνθέτη.

Τέλος, από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αντώνης Κουφουδάκης, τόνισε πως ο Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι μια μεγάλη γιορτή, με στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να φεύγουν με χαμόγελο.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ μαθητικό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί το εισιτήριό του από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, 15:00-21:00, αλλά και από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 11:00-13:00 και 18:00-20:00.

Να σημειωθεί πως η είσοδος είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στην παιδική και εφηβική κατηγορία του 12ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας, που θα λάβει χώρα την ίδια μέρα το πρωί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: www.kalamataguitarfestival.gr