Ποδηλατόδρομοι Καλαμάτας: Υποδομή-προνόμιο για την πόλη, που όμως χρήζει συντήρησης…

Ποδηλατόδρομοι Καλαμάτας: Υποδομή-προνόμιο για την πόλη,  που όμως χρήζει συντήρησης…

Την ολοένα αυξανόμενη φθορά στους ποδηλατοδρόμους, που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Καλαμάτας, παρατηρούν καθημερινά όσοι κάτοικοι μετακινούνται μέσω ποδήλατου. Με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι το κομμάτι παράλληλα με τον ποταμό Νέδοντα, κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας, περνώντας κανείς από τη συγκεκριμένη ποδηλατική διαδρομή θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, λακκούβες, ανισόπεδο έδαφος, αφού παρεμβάλλονται σιδηροδρομικές γραμμές, ξεβαμμένες οδικές σημάνσεις και βλάστηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας αναφέρθηκε ότι η πόλη επρόκειτο να εκπροσωπηθεί στη Σκωτία με αφορμή την έναρξη του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα, προκειμένου να προβληθεί ως ποδηλατικός προορισμός, εν όψει και του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα που θα φιλοξενηθεί το 2025 σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Οιχαλία.

Αυτό που διερωτώνται, εύλογα, αρκετοί είναι αν η ύπαρξη μιας υποδομής χωρίς την τακτική συντήρησή της είναι αρκετή για να αποτελέσει πλεονέκτημα για την περιοχή, και ακόμη περισσότερο, να τη διαφημίσει και σε άλλες χώρες.

Χρ.Μ.