Πολύτιμες εμπειρίες και νέα δικαίωση για τον Νεοκλή Αβδάλα η κλήση στην Εθνική Ανδρών

Πολύτιμες εμπειρίες και νέα δικαίωση για τον Νεοκλή Αβδάλα  η κλήση στην Εθνική Ανδρών

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ανδρών συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (2-7/7) και ο Βασίλης Σπανούλης κάλεσε 18 παίκτες για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία.

Η συγκεντρωτική έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17/6, αν και αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, ξεκίνησαν ήδη προετοιμασία υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην κλήση του Αντετοκούμπο και των άλλων μεγάλων αστεριών του ελληνικού μπάσκετ, όμως η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ανάμεσα στους 18 «εκλεκτούς» συμπεριλαμβάνεται ο 18χρονος Καλαματιανός Νεοκλής Αβδάλας.

Μια ακόμη τεράστια αναγνώριση για το ταλέντο και τις προοπτικές του νεαρού γκαρντ, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από την Καλαμάτα ’80, ανήκει στον Παναθηναϊκό, όμως την περασμένη σαιζόν είχε την ευκαιρία να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League, με τα χρώματα της Καρδίτσας και υπό τις οδηγίες του Καλαματιανού προπονητή, Νικόλα Παπανικολόπουλου.

Η συμμετοχή του Νεοκλή Αβδάλα στις υποχρεώσεις της Εθνικής ανδρών αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον νεαρό μπασκετμπολίστα, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κερδίζοντας ταυτόχρονα κι άλλες πολύ σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες και εφόδια στη διαχείριση του παιχνιδιού.  Αξίζει να σημειωθεί ο Ν. Αβδάλας έχει κληθεί και στην Εθνική Εφήβων για το EuroBasket U18 της Φινλανδίας (27/07-04/08), ως βασικό στέλεχος των «μικρών» εθνικών μας ομάδων τα τελευταία χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Καρδίτσας αναφέρει:
 «Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκαμε πως στις κλήσεις της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για το Προολυμπιακό Τουρνουά, βρίσκεται ο Νεοκλής Αβδάλας.

Ο νεαρός αθλητής, με πολύ ενεργό ρόλο στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ Ιαπωνική / Iaponiki την περασμένη περίοδο, όταν και αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό AKTOR, βρίσκεται στις προεπιλογές για τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Ομάδα.  Καλή επιτυχία στο Νεοκλή, κυρίως όμως ευχόμαστε με θέρμη και αισιοδοξία, η αγαπημένη όλων των φιλάθλων Εθνική Ανδρών να πετύχει το μεγάλο της στόχο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, εκτός από τις προπονήσεις, περιλαμβάνει τρία φιλικά παιχνίδια. Στις 21/6 με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ ματς με αντίπαλο την Πολωνία και στο τριήμερο 25-27/6 που θα διεξαχθεί το τουρνουά «Aegean Ακρόπολις», η Εθνική θα παίξει με το Μαυροβούνιο στις 25/6 και με τις Μπαχάμες στις 27/6.

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει την προσπάθεια για να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από το 2008. Ο Βασίλης Σπανούλης κάλεσε 18 συνολικά παίκτες στην προετοιμασία και ανάμεσά τους βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι διεθνείς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού  και οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό. Όλες οι κλήσεις έχουν ως εξής: Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης (Φενέρμπαχτσε), Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός), Γιάννης Αντετοκούνμπο Μιλγουόκι Μπακς), Γιώργος Παπαγιάννης (Φενέρμπαχτσε), Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Μιχάλης Λούντζης (Ολυμπιακός), Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός), Κώστας Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Μωραϊτης (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός), Τόμας Ουόκαπ (Ολυμπιακός), Γιάννης Κουζέλογλου (ΑΕΚ), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ντινάμο Σάσαρι) , Βασίλης Τολιόπουλος (Άρης), Νίκος Χουγκάζ (Παναθηναϊκός), Νεοκλής Αβδάλας (Παναθηναϊκός).