Πράσινο… καζάνι

Πράσινο… καζάνι

Στο (μετεκλογικό) ΠΑΣΟΚ το καζάνι εξακολουθεί να βράζει για τα καλά και κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί. Μετά το καθαρό μήνυμα Ανδρουλάκη σε Χάρη Δούκα του στυλ «βάλε υποψηφιότητα κι έλα να μετρηθούμε», και τις απειλές για διαγραφές, σειρά πήρε ο δήμαρχος.

Τις προηγούμενες ημέρες, από το βήμα του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε ο κ. Δούκας να ρίξει τις βολές του λέγοντας: «Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα». Την επόμενη μέρα, μάλιστα, ο δήμαρχος θα είχε μια ακόμη ευκαιρία να ανοίξει τα χαρτιά του μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σιακαντάρη «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;».

Ο κ. Δούκας, λένε, θα ακολουθήσει μια σιωπηλή τακτική. Δηλαδή, δεν πρόκειται να αποκαλύψει (τουλάχιστον τώρα) αν θα κατέβει ή όχι να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει ωστόσο αρκετό παρασκήνιο: Για παράδειγμα, μου λένε πως ο Παύλος Γερουλάνος ετοιμάζεται εκτός απροόπτου να είναι υποψήφιος, αλλά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ακόμα το σκέφτεται. Πιθανότητα να συμμαχήσει με τον κ. Δούκα.

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης; θα πείτε. Έχει αποφασίσει να γίνουν εκλογές, αλλά όχι τώρα, μάλλον κατά τον Σεπτέμβριο και όπως λένε οι συνεργάτες του, θα δώσει μάχη ώστε να μην του πάρουν το κόμμα οι «ανύπαρκτοι», όπως τους χαρακτηρίζουν.

Α.Π.