Προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα: Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μπροστά με αλλαγές πολιτικών

Προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα: Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει  μπροστά με αλλαγές πολιτικών

Την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το ΠΑΣΟΚ, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Ανδρέα Σπυρόπουλο (γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Πάζιο και Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Κεντρικό μήνυμα των ομιλητών ήταν η ανάγκη ενίσχυσης των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, στην οικογένεια των οποίων ανήκει το ΠΑΣΟΚ, για περισσότερη δημοκρατία, ταχύτερη σύγκλιση και κοινωνικές πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησαν ακόμη για την ανάγκη να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, που θα παρουσιάζει προτάσεις και θα ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στην κυβέρνηση.

Με κύριο μήνυμα την ενότητα και την πρόοδο, τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά, ακόμα πιο δυνατή και ενωμένη.

Αναφερόμενοι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα την επόμενη δεκαετία, παρουσίασαν ορισμένα βασικά θέματα που πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητες. Κι αυτά είναι: Το ζήτημα των πολέμων και η αναγκαιότητα ουσιαστικής δράσης, κυρίως στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, με εργαλεία όπως ο ευρωστρατός και η κοινή αμυντική αγορά, αλλά και αποφάσεις όπως το εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία. Οι δαπάνες για αμυντικό εξοπλισμό θα επιμερίζονται στα κράτη-μέλη και η Ελλάδα θα εξοικονομεί πόρους για το κοινωνικό κράτος. Η κλιματική κρίση και η πρόληψη. Η χαμηλή αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό οι ομιλητές σχολίασαν ότι οι περισσότερες, ωστόσο, χώρες της Ε.Ε. αντιμετώπισαν με μεγάλη αποτελεσματικότητα τον πληθωρισμό, τις ανατιμήσεις προϊόντων και το αυξημένο κόστος ζωής. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Ακριβή στέγαση και περιορισμένοι πόροι για την υγεία. Ελλιπής περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού τομέα. Συγκεκριμένα, ισόρροπη ανάπτυξη που να περιλαμβάνει όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η στήριξη του αγροτικού τομέα, όπως τόνισαν, είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και την αυτάρκεια της χώρας. Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας.