Πρώτος σταθμός του Μάκη Βορίδη στη Μεσσηνία η Κυπαρισσία, σήμερα στην Καλαμάτα

Πρώτος σταθμός του Μάκη Βορίδη στη Μεσσηνία  η Κυπαρισσία, σήμερα στην Καλαμάτα

Η Κυπαρισσία ήταν χθες το πρωί ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του υπουργού Επικρατείας, βουλευτή Ανατολικής Αττικής και συντονιστή της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές στην Πελοπόννησο, Μάκη Βορίδη.

Ακριβώς στην ώρα του προγράμματος που είχε καταρτιστεί, στις 11.00 το πρωί, ο κ. Βορίδης έφθασε κάτω από το Δημοτικό Μέγαρο Τριφυλίας συνοδευόμενος από το βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, το γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Δημήτρη Μαραβέλια και τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Αναστάσιο Σκοπετέα. Στο ισόγειο του κτηρίου στεγάζεται το Π.Κ. Κυπαρισσίας, όπου ο υπουργός μίλησε με στελέχη του.

Ανεβαίνοντας στο Δημαρχείο τον κ. Βορίδη υποδέχθηκε με αγκαλιές και ασπασμούς ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, ενώ θερμές ήταν οι χειραψίες, εν σειρά, με τη γενική γραμματέα του Δήμου και τους αντιδημάρχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων, ως γνωστόν, πολιτικά και κομματικά δεν είναι φίλα προσκείμενοι στη Ν.Δ.

Στο γραφείο του κ. Λεβεντάκη συζήτησαν χαλαρά για διάφορα θέματα και ζητήματα έργων υποδομής στην περιοχή, όπως το φράγμα και τα αρδευτικά του δίκτυα. Ακολούθως, ο κ. Βορίδης με στελέχη της Ν.Δ. και τους βουλευτές Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, όπως και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Τριφυλίας, έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης και συζήτησε με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ συναντήθηκε με στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ. στην κεντρική πλατεία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα και ζητώντας τη συστράτευση όλων στον αγώνα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και τυποποιητήρια – συσκευαστήρια στην περιοχή της Τερψιθέας, όπου ενημερώθηκε για τη συγκομιδή καρπουζιού και άλλων αγροτικών προϊόντων της εποχής από παραγωγούς, καθώς και το διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Μετά την Τριφυλία ο κ. Βορίδης συνέχισε με επισκέψεις σε Πύλο, Μελιγαλά και Μεσσήνη ενώ σήμερα θα συνεχίσει στην Καλαμάτα με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

9.45: Συνάντηση στα γραφεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας με το σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο

10.15: Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με στελέχη της Περιφέρειας

10.45: Συνάντηση με Δικηγορικό Σύλλογο στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

11.30: Συνάντηση με δήμαρχο Καλαμάτας στο παλιό Δημαρχείο

12.00: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

12.30 -13.30: Επίσκεψη στην αγορά Καλαμάτας και στην κεντρική πλατεία

18.00: Συνάντηση με διοίκηση Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Επιμελητήριο

19.30: Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.