Πυροπροστασία: Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα- διαβούλευση ενημέρωσης στην Καλαμάτα

Πυροπροστασία: Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα- διαβούλευση ενημέρωσης στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης κατάρτισης σχεδίων αντιπυρικής περιόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα η ημερίδα – διαβούλευση ενημέρωσης στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης κατάρτισης Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας σε περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Κορίνθου, Ξυλοκάστρου,  Καλαμάτας και Σπάρτης και της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας, που έχει ανατεθεί στην ένωση των  οικονομικών φορέων «NERCO-Ν. Χλύκας και Συνεργάτες Α.Ε.Μ» & «Γεωανάλυση Α.Ε».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η εταιρεία παρουσίασε την προμελέτη κατάρτισης Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καλαμάτας.

Στην ημερίδα – διαβούλευση παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, καθώς και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Λάμπρος Τζούμης. Συμμετείχαν ακόμη ο επιθεωρητής Εφαρμογής Πολιτικής Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου Νικήτας Μάζης, ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Φούρκας και ο δασάρχης Καλαμάτας, Σπυρίδων Κατσίποδας,  καθώς και στελέχη του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Δασών, οι δήμαρχοι και στελέχη των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας, στελέχη της Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας, ο διοικητής και υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δασικών Υπηρεσιών του Νομού Μεσσηνίας, των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική συνάντηση με γόνιμο διάλογο, εκτενή συζήτηση των προτάσεων, στοχευμένα σχόλια και τοποθετήσεις, ενώ υπήρξε  προβληματισμός ως προς την υλοποίηση του έργου, με τη συνάντηση να ολοκληρώνεται με επιτυχία.

φωτογραφία αρχείου