Στο άμεσο αναπτυξιακό πλάνο της ΕΤΒΑ οι επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Στο άμεσο αναπτυξιακό πλάνο της  ΕΤΒΑ οι επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Το αναπτυξιακό πλάνο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, που περιλαμβάνει και τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, παρουσίασε προχθές, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος, Θάνος Ψαθάς, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι η επέκτασή της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Βιομηχανική Περιοχή του Μελιγαλά, με απόφαση της υφυπουργού Ανάπτυξης, έχει μετατραπεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Α1.

Επενδύσεις
Όπως έχει ανακοινωθεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη 14 ΒΙΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις οποίες διαχειρίζεται η εταιρεία, στοχεύοντας παράλληλα στην υποβολή προτάσεων για συμπληρωματικά έργα στις ίδιες περιοχές, αλλά και σε ΒΙΠΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο παραπάνω χρηματοδοτικό εργαλείο, φτάνοντας συνολικά στα 95 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ψαθάς, στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνεται η απολιγνιτοποίηση των ΒΙΠΕ στο Ηράκλειο, στην Τρίπολη, στο Μελιγαλά, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Η συνολική χρηματοδότηση για την κατηγορία αυτή των δράσεων προϋπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ.

ΒΙΠΕ Μελιγαλά
Η βιομηχανική ζώνη της Καλαμάτας (που περιλαμβάνει και το Μελιγαλά) καθορίσθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημοσίων Έργων και Βιομηχανίας στις 30 Μαΐου του 1974 και τον Ιούλιο του 1980, με κοινή απόφαση των υπουργών Βιομηχανίας και Ενέργειας, και Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, καθορίσθηκε έκταση 2.400 στρεμμάτων για την ίδρυση, εγκατάσταση και εκμετάλλευση της Βιομηχανικής Περιοχής Καλαμάτας.

Πλέον, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου Καλαμάτας – Τμήμα Β΄ (Μελιγαλάς), Τύπου Α1, θα επιτρέπεται η εγκατάσταση και άσκηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που προβλέπεται από το νόμο.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Καλαμάτας – Τμήμα Β΄ (Μελιγαλάς), Τύπου Α1, αναπτύσσεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Οιχαλίας. Η έκταση του είναι σύμφωνα με το όριο της Βιομηχανικής Περιοχής Μελιγαλά, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το 1974. Το δε εμβαδόν της οριοθετημένης περιοχής του Επιχειρηματικού Πάρκου Καλαμάτας – Μελιγαλάς, Τύπου Α1, είναι 1.071.180,023 τ.μ.

Β.Β.