Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας τα ΙΔ’ Πολυδούρεια

Στο Μέγαρο Χορού  Καλαμάτας τα ΙΔ’ Πολυδούρεια

Ο Δήμος Καλαμάτας, η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας συνδιοργανώνουν τα ΙΔ’ Πολυδούρεια αύριο Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε προχθές από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Βασίλειο Μπαζάνη, τονίστηκε η αξία του θεσμού για τους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές – ποιήτριες. Εν συνεχεία, ανακοίνωσε πως η επιτροπή κρίσης του Πανελληνίου Βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου εκδοτικά ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» συνεδρίασε προχθές, Τετάρτη 26 Ιουνίου, και ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» εξ ημισείας στις ποιήτριες (κατ’ αλφαβητική σειρά) Λιακέα Εύη για το έργο της «Απόδειπνο» από τις εκδόσεις Θράκα και Σιαχάμη Κωνσταντίνα για το έργο της «Άδης απαλώς» από τις εκδόσεις Κίχλη.

Τα ΙΔ’ Πολυδούρεια είναι αφιερωμένα στην ποιήτρια Μαρία Λαϊνά. Παράλληλα, θα δοθεί βραβείο συμμετοχής στους Κωστή Παπαδέα, Ολυμπία Παπαμικρούλη, Νικόλα Σαρμά και Σόνια Φράγκου, μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, για το έργο τους «Στο πρώτο σκαλί Χάικου με αίσθημα και νου».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.