Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα: «Να μην τολμήσουν να προσθέσουν και δεύτερη νύχτα στη “Λευκή Νύχτα”»

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα: «Να μην τολμήσουν να προσθέσουν  και δεύτερη νύχτα στη “Λευκή Νύχτα”»

Να μην τολμήσουν να προσθέσουν και δεύτερη νύχτα στη «Λευκή Νύχτα» διαμηνύσει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Πριν από μερικές μέρες η Δημοτική Αρχή και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ανακοίνωσαν ότι φέτος η λεγόμενη “Λευκή νύχτα” θα είναι δύο ημέρες, 30 και 31 Αυγούστου και όχι μία, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η “Λευκή Νύχτα” καθιερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου με κύριο χαρακτηριστικό το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα ξημερώματα.

Ως Συνδικάτο αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή τις συνέπειες αυτής της καταναλωτικής φιέστας στους εργαζομένους, που έρχεται να προστεθεί στην εκπτωτική περίοδο του καλοκαιριού, τις φθινοπωρινές εκπτώσεις, το άνοιγμα των σχολείων, τη δουλειά τις Κυριακές. Οι εργαζόμενοι εκείνη την ημέρα θα δουλέψουν χωρίς ανάσα, ατελείωτες ώρες δουλειάς, ακόμα και από το πρωί του Σαββάτου έως τα ξημερώματα Κυριακής και στην καλύτερη θα πληρωθούν με βάση τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού που εξανεμίζονται κάτω από το βάρος της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης ή θα δοθούν ως ρεπό κάποτε, όπως προβλέπει ο Ν. Χατζηδάκη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι δούλεψαν για την “ψυχή της μάνας τους”. Είναι χαρακτηριστικές οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, μετά την παρέμβαση του συνδικάτου, από την πρώτη ακόμα “Λευκή Νύχτα”.

Μάλιστα, αναδείξαμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δήθεν “για να κινηθεί η αγορά”, συνεχώς θα επεκτείνονται, οδηγώντας βήμα – βήμα στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των μεγαλεμπόρων, που ζητούν την πλήρη απελευθέρωση κάθε ωραρίου εργασίας των εργαζομένων.

Επιθυμία που όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν διαδοχικά, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο- έκτρωμα Γεωργιάδη.

Το ότι η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο αποφάσισαν να προσθέσουν μια επιπλέον νύχτα στη “Λευκή νύχτα”, με δουλειά μέχρι τα ξημερώματα για δύο συνεχόμενες μέρες, αποτελεί μεγάλο δώρο για τις πολυεθνικές. Για τους εργαζομένους στο εμπόριο αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα στα δικαιώματά τους, άλλο ένα βήμα στη πλήρη διάλυση των ωραρίων των εργαζομένων και στη ζωή- λάστιχο.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιο απαράδεκτο χτύπημα στα δικαιώματά μας. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Καλούμε τους εργαζομένους να έρθουν σε επαφή με το συνδικάτο, να πάρουν μέρος στις συλλογικές του διαδικασίες και να δώσουμε απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Καλούμε παράλληλα τους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να μην ανεχτούν να ξεροσταλιάζουν μέχρι τα ξημερώματα στα μαγαζιά τους ως λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα εκκαθαριστικά φαρμάκια που λαμβάνουν αυτές τις μέρες. Να παλέψουμε μαζί ενάντια στη βαριά φορολογία, την τεράστια ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια. Καλούμε ακόμα όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα».