Το ΓΕΛ Κυπαρισσιας στο Θερινό Σχολείο που υλοποιεί το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου

Το ΓΕΛ Κυπαρισσιας στο Θερινό Σχολείο που υλοποιεί το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου

Στο βιωματικό Θερινό Σχολείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές που υλοποιεί το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Mindful Nature», θα συμμετάσχει το ΓΕΛ Κυπαρισσιας, ως συνεργαζόμενος φορέας, με αντιπροσωπεία 13 ατόμων (11 μαθητές & 2 καθηγητές), από τη Δευτέρα 1 έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η πραγματοποίηση μιας βιωματικής πιλοτικής δράσης εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας στην εκπαίδευση, με εταίρους το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Casa do Professor της Πορτογαλίας.

Το δε πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει: Πεζοπορίες στη Φύση (περιβαλλοντικά μονοπάτια στο  Παλαιό Μικρό Χωριό, Τόρνο, Μεγάλο Χωριό, ιστορικό οικισμό των Κορυσχάδων, Δομνίστα, Κρίκελλο, Βούτυρο, Μυρίκη). Περιβαλλοντική Ερμηνεία. Διδακτική Ιστορία. Παιγνιώδεις Δραστηριότητες. Ασκήσεις Αισθήσεων. Ασκήσεις Ενσυνειδητότητας. Περιβαλλοντικές & Πολιτιστικές διαδρομές (επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο Τόρνου, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσού, στο Μουσείο Βουνού Καρπενησίου, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Κρικέλλου, στο Μουσείο Εκπαίδευσης Βουτύρου, παρατήρηση νυχτερινού έναστρου ουρανού). Επίσκεψη στο Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σχολή Καρπενησίου). Αξιολόγηση και αποτίμηση του Θερινού Σχολείου.